Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τέλος το "φιδάκι" για τα κουνούπια - Αυτό είναι το φυσικό κόλπο για να απαλλαγείτε οριστικά

Δοκιμασμένο κόλπο!

31 Ιουλίου 2022 16:22
Τέλος το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε κάθεστε στη βεράντα σας, είτε χαλαρώνετε κάνοντας μια απολαυστική βόλτα, πάντα καταλήγετε εσείς προσωπικά να είστε ο μοναδικός στόχος των κουνουπιών. Έρχονται αθόρυβα ή επιθετικά και επιμένουν στον αρχικό τους στόχο.

Βγείτε νικητές από αυτήν την κατάσταση απωθώντας τα κουνούπια με τους παρακάτω τρόπους. Με την ευκαιρία, δείτε το τρόφιμο που θα διώξει μια και καλή τα κουνούπια από το σπίτι.

  • Φυτέψτε τα σωστά φυτά

Υπάρχουν φυτά που είναι γνωστά για την εντομοαπωθητική τους δράση. Το άρωμα που εκκρίνουν όσο ευχάριστο και χαλαρωτικό μπορεί να είναι για εσάς, δεν ισχύει το ίδιο και για τα κουνούπια. Χαρακτηριστικά, το ωραίο και ευωδιαστό άρωμα της λεβάντας, του λεμονόχορτου και της σιτρονέλας μπορεί να ζαλίσει, να αποσυντονίσει και να απομακρύνει τα κουνούπια από τον χώρο σας. Γι’ αυτό προτιμήστε να φυτέψετε τέτοιου είδους φυτά στον κήπο σας ή σε γλάστρες που μπορείτε να τοποθετήσετε στη βεράντα σας και σε κομβικά σημεία στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως την κουζίνα.

  • Ανάψτε φωτιά

Σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού είναι οι συζητήσεις, τα γέλια και οι ιστορίες από τα παρελθόν που αναβιώνουν γύρω από τη φωτιά. Καθώς, θα βρίσκεστε σε μια όμορφη βραδιά κάνοντας μπάρμπεκιου με φίλους, βάλτε στη φωτιά λίγα κοτσάνια από φασκόμηλο. Η μυρωδιά του καπνού από το φασκόμηλο που καίγεται θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερη και ευχάριστη ατμόσφαιρα για εσάς. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο και για τα κουνούπια, βέβαια!

 Τέλος το 'φιδάκι' για τα κουνούπια - Αυτό είναι το φυσικό κόλπο για να απαλλαγείτε οριστικά

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτόν τον τρόπο και εκτός σπιτιού, ρίχνοντας τα νομίσματα σε ένα γυάλινο ποτήρι που η στάθμη του νερού του φτάνει ως τη μέση.

  • Κάντε ένα ντους

Η μια επιλογή είναι να αρχίσετε να ψεκάζεστε με αντικουνουπικά σπρέι που αφήνουν έντονη μυρωδιά σε εσάς, στους γύρω σας και στα κουνούπια φυσικά! Η δεύτερη πιο απολαυστική, χαλαρωτική και αποτελεσματική επιλογή είναι να κάνετε ένα ντους με αιθέριο έλαιο σιτρονέλας. Μπορείτε είτε να έχετε προμηθευτεί σαπούνι με ενσωματωμένο το έλαιο σιτρονέλας, είτε να προσθέσετε εσείς 2-3 σταγόνες στο αφρόλουτρο που έχετε ήδη. Με αυτόν τον τρόπο θα δροσιστείτε, θα χαλαρώσετε και, παράλληλα, θα αποτρέψετε τα κουνούπια από το να σας τσιμπήσουν.

  • Φάτε σκόρδο

Ένας ακόμη τρόπος για να μην σας πλησιάσουν τα κουνούπια είναι να αισθανθούν τη μυρωδιά του σκόρδου. Μπορείτε να φάτε μια σκελίδα σκόρδο, αν σας το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας σας, ή να φάτε κάτι που να περιέχει λίγο σκόρδο. Προσοχή όμως! Ο συγκεκριμένος τρόπος μπορεί να απωθήσει εκτός από τα κουνούπια και τους γύρω σας. Με μέτρο, λοιπόν!

  • Φτιάξτε φυσικό εντομοαπωθητικό

Μόνο με 2 υλικά αποχαιρετήστε και διώξτε τα κουνούπια μακριά από εσάς. Χρησιμοποιήστε 1 λάιμ ή 1 λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Στη συνέχεια καρφώστε σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του κομμένου λεμονιού ή λάιμ γαρύφαλλα. Η έντονη μυρωδιά του μπαχαρικού σε συνδυασμό με την εντομοαπωθητική μυρωδιά του λεμονιού, θα αποτρέψει κάθε κουνούπι από το να σας πλησιάσει και να σας τσιμπήσει!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share