Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρωγμές μούχλας: Απλά και έξυπνα κολπάκια για να καλύψετε τις ατέλειες χωρίς κόπο

Θα πάθετε πλάκα!

28 Ιουλίου 2022 11:50
Ρωγμές μούχλας: Απλά και έξυπνα κολπάκια για να καλύψετε τις ατέλειες χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συχνά οι τοίχοι του σπιτιού έχουν ή αποκτούν ατέλειες όπως για παράδειγμα ρωγμές που όσο κι αν προσπαθήσουμε εμφανίζονται ξανά. Για να μην μπούμε σε μεγάλα έξοδα όμως μπορούμε να κάνουμε μερικά έξυπνα τρικ και να καλύψουμε τις ατέλειες στους τοίχους του σπιτιού. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να βγει η μούχλα από κάθε δύσκολο σημείο.

Γι αυτό το σκοπό υπάρχουν προϊόντα στην αγορά που είναι οικονομικά και μπορούν να κάνουν θαύματα. Επίσης υπάρχουν διάφορες λύσεις που έχουν σώσει την κατάσταση και είναι είτε DIY είτε πράγματα που κάνουν επαγγελματίες επισκευαστές.

  • Τάπες τοίχου

Αν το χερούλι της πόρτας τρύπησε κάποιον ψευδότοιχο γυψοσανίδας υπάρχουν οικονομικές τάπες που μπαίνουν στον τοίχο και καλύπτουν την τρύπα ενώ προστατεύουν και τον τοίχο από μεγαλύτερη ζημιά.

  • Άμεσο μπάλωμα

Ειδικοί του χώρου επισκευών προτείνουν ανεπιφύλακτα τα μεταλλικά μπαλώματα τοίχου! Απλά κολλάνε ένα πάνω στην ατέλεια που θέλουν να καλύψουν και περνάνε από πάνω στόκο και αργότερα χρώμα.

  • Μπλοκάρισμα υγρασίας

Αν θες να βάψεις το ταβάνι αλλά έχει εμφανή υγρασία μπορείς χωρίς πολλά έξοδα να προμηθευτείς κάποιο ειδικό σπρέι που καλύπτει τους λεκέδες στο ταβάνι αλλά λειτουργεί και σαν βάση για το χρώμα. Έτσι οι λεκέδες της μούχλας δεν θα φαίνονται και δεν θα χαλάσουν το βάψιμο που ετοιμάζεσαι να κάνεις.

Ρωγμές μούχλας: Απλά και έξυπνα κολπάκια για να καλύψετε τις ατέλειες χωρίς κόπο

  • Τραχύ ταβάνι

Τις δεκαετίες του 60′ και 70′ οι τραχιές επιφάνειες στους τοίχους του σπιτιού και στα ταβάνια ήταν στη μόδα. Πολλά σπίτια πωλούνται πλέον πιο φθηνά εξαιτίας των τραχιών τοίχων. Αν δεν έχεις αυτή τη στιγμή τα χρήματα για να κάνεις λείο το ταβάνι του σπιτιού σου, και θέλεις να καλύψεις κάποια ατέλεια που έχει, μπορείς να αγοράσεις ένα υλικό που μιμείται τις τραχιές επιφάνειες και να μπαλώσεις οποιοδήποτε ελάττωμα.

  • Μεγαλύτεροι διακόπτες

Με έναν μεγαλύτερο διακόπτη μπορείς να καλύψεις ζημιές στον τοίχο από τοποθέτηση καλωδίων.

Η πιο απλή και οικονομική λύση για τις ρωγμές είναι η τοποθέτηση ειδικής ταινίας για ρωγμές πάνω στην προβληματική επιφάνεια. Η ταινία αυτή ανήκει στα λεγόμενα υλικά αρμολόγησης, και όταν περάσεις χρώμα από πάνω καλύπτεται εντελώς και δεν φαίνεται!

  • Καλυπτικό τοίχου

Όταν ο τοίχος έχει πολλά προβλήματα αλλά δεν μπορείς να φτιάξεις έναν καινούργιο η καλύτερη λύση είναι ένα ειδικό wall paper. Αφότου περάσεις με στόκο ή κάποιο υλικό αρμολόγησης τις ρωγμές και τις τρύπες του τοίχου, με το καλυπτικό τοίχου, μπορείς να καλύψεις ολόκληρο τοίχο για να φαίνεται ομοιόμορφος. Επίσης μπορείς να το βάψεις στο χρώμα που θες.

  • Σπρέι για ρωγμές

Κάποιες ατέλειες στους τοίχους είναι πιο δύσκολο να καλυφτούν και πάντα “επιστρέφουν”. Ευτυχώς η τεχνολογία υλικών δεν έχει μείνει πίσω και έτσι υπάρχουν ειδικά σπρέι στην αγορά για αυτό το πρόβλημα.

Τα σπρέι λειτουργούν σαν ελαστικό φιλμ που απλώνεται μέσα και έξω από τη ρωγμή. Ξεκινάς την εφαρμογή του σπρέι αφότου καθαρίσεις τυχόν σκόνη ή οτιδήποτε υπάρχει μέσα και γύρω από τη ρωγμή. Στην συνέχεια περνάς δύο τρεις φορές όλη την επιφάνεια της ρωγμής. Όταν το φιλμ που δημιουργήθηκε στεγνώσει εντελώς μπορείς να περάσεις από πάνω βάση και χρώμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share