Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βουλωμένο σιφόνι μπανιέρας: Πήρε μαγειρική σόδα και ένα ακόμα φυσικό υλικό και απαλλάχτηκε μια και καλή

Θαυματουργό!

26 Ιουλίου 2022 09:50
Βουλωμένο σιφόνι μπανιέρας: Πήρε μαγειρική σόδα και ένα ακόμα φυσικό υλικό και απαλλάχτηκε μια και καλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό εξαιρετικά χρήσιμο στην καθημερινότητά μας, με το σπίτι μας να γίνεται χάρη σε αυτή... πιο αστραφτερό, ειδικά αν το χρησιμοποιούμε με τρόφιμα, όπως το ξύδι.

Τα δύο αυτά υλικά μπορούν να χρησιμεύσουν σε αρκετές περιπτώσεις. Μία εξ αυτών είναι και όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην μπανιέρα μας, αν και κάποιες φορές κινδυνεύουμε με τη σόδα.

Εάν το σιφόνι της μπανιέρας, του μπάνιου ή του νιπτήρα σου έχει βουλώσει ή εάν απλά έχει έντονη μυρωδιά η αποχέτευση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εδώ μαγειρική σόδα. Αφού το καθαρίσεις από στοιχεία που εμποδίζουν, όπως οι τρίχες, ρίξε μισή κούπα σόδα και μισή κούπα ζεστό ξύδι. Περίμενε περίπου 15-20 λεπτά για να αντιδράσει και στη συνέχεια άφησε άφθονο νερό να τρέξει. Εάν το πρόβλημά σου είναι μεγαλύτερο, τότε καλύτερα να φωνάξεις κάποιον ειδικό στις αποφράξεις.

 Βουλωμένο σιφόνι μπανιέρας

Τα οφέλη για την υγεία από τη μαγειρική σόδα

Δείτε αναλυτικά κάποιες χρήσεις της και πώς η μαγειρική σόδα κάνει καλό στην υγεία.

- Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αλκαλική ουσία που εξουδετερώνει τα οξέα και συμβάλλει στη διατήρηση του pH. Οι άνθρωποι που πάσχουν από νεφρική νόσο δυσκολεύονται να απομακρύνουν τα οξέα από το σώμα τους. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η μαγειρική σόδα επιβραδύνει την πτώση της νεφρικής λειτουργίας σε ασθενείς με προχωρημένη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ΧΝΑ).

- Ανακουφίζει τη δυσπεψία και την καούρα. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με μισό φλιτζάνι νερού και πιείτε το μία ώρα μετά το φαγητό.

- Επιλέγετε οδοντόκρεμες με διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, δηλαδή μαγειρική σόδα, καθώς έχει λευκαντικές ιδιότητες. Μην χρησιμοποιείτε όμως σκέτη μαγειρική σόδα στα δόντια, καθώς είναι πιθανό να βλάψετε το σμάλτο τους.

- Μπορεί να φτάσει στα πιο δύσκολα σημεία των δοντιών, τη γλώσσα και τα ούλα, όταν χρησιμοποιείται ως στοματικό διάλυμα. Αναμίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού με μισό ποτήρι ζεστού νερού και κάντε στοματικές πλύσεις.

- Μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αφθώδους στοματίτιδας, η οποία χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη χρόνιων εξελκώσεων στο στόμα.

- Λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό επειδή εξαλείφει τη μυρωδιά του ιδρώτα, κάνοντάς την λιγότερο όξινη.

- Οι μύες παράγουν γαλακτικό οξύ, γι' αυτό έχετε την αίσθηση ότι «καίνε» κάποια σημεία του σώματος όταν αθλείστε. Το γαλακτικό οξύ μειώνει το pH στο εσωτερικό των κυττάρων και οι μύες κουράζονται. Μελέτη διαπίστωσε ότι η πρόσληψη διττανθρακικού νατρίου πριν από την άσκηση, αύξησε τα επίπεδα γαλακτικού οξέος και μείωσε την αίσθηση καψίματος.

- Η μαγειρική σόδα βοηθά να υποχωρήσει η κοκκινίλα, η φαγούρα και η αίσθηση τραβήγματος του δέρματος που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα. Επειδή πολλά προϊόντα για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων δεν περιέχουν μαγειρική σόδα, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πάστα από μαγειρική σόδα ή να κάνετε αφρόλουτρο ρίχνοντας λίγη μαγειρική σόδα στη μπανιέρα.

- Επειδή είναι αλκαλική, διαλύεται στο νερό και έχει την ικανότητα να αλληλεπιδρά με τα οξέα των λεκέδων, απομακρύνοντάς τους από τα ρούχα. Όταν η μαγειρική σόδα συνδυάζεται με το ξύδι, δημιουργείται μια ένωση που ονομάζεται ανθρακικό οξύ. Αυτό το συστατικό περιέχεται σε πολλά προϊόντα καθαρισμού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share