Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βάζει ένα μπολ με λεμόνι και νερό στον φούρνο μικροκυμάτων! Μετά απο 3 λεπτά καταφέρνει να απαλλαγεί από...

Θα σας λύσει τα χέρια!

24 Ιουλίου 2022 12:46
Βάζει ένα μπολ με λεμόνι και νερό στον φούρνο μικροκυμάτων! Μετά απο 3 λεπτά καταφέρνει να απαλλαγεί από...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο εσωτερικού του φούρνου μικροκυμάτων με τον καιρό συσσωρεύονται λίπη και καμμένα υπολείμματα. Αν δοκιμάσετε όμως αυτό το κόλπο με το λεμόνι θα μπορέσετε να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από αυτά!

Οι περισσότεροι θα γνωρίζουμε πόσο μπελάς είναι να καθαρίσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Πως λοιπόν να τα καθαρίσουμε γρήγορα και χωρίς κόπο; Γεμίστε ένα μπολάκι με 3/4 μέρη νερό και βάλτε ένα κομμένο στη μέση λεμόνι. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε τον σε λειτουργία για 3-5 λεπτά. Ακόμα αν βάλετε τα λεμόνια μέσα σε ένα μπολ με νερό μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα περισσότερο καιρό!

Οι υδρατμοί έχουν μαλακώσει τα ξεραμένα λίπη και τώρα μπορείτε να σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα το εσωτερικό του. Για δύσκολους λεκέδες βουτήξτε τη πετσέτα μέσα στο ζεστό νερό και συνεχίστε να σκουπίζετε.

Όχι μόνο ο φούρνος μικροκυμάτων θα είναι πεντακάθαρος, αλλά και θα μοσχομυρίζει φρέσκο λεμόνι! Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

Τρίβει τα δερμάτινα παπούτσια του με ένα λεμόνι! Μόλις δείτε το αποτέλεσμα σίγουρα θα το δοκιμάσετε!

Οι ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού είναι γνωστές σε όλους μας καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στην καθαριότητα αλλά και σε θέματα υγείας και ομορφιάς, όπως για παράδειγμα για να αποκτήσουμε σκληρά νύχια που δεν σπάνε!

Οι αντιοξειδωτικές του ουσία είναι αυτή που το κατατάσσει στην κορυφή της λίστας των φυτικών καθαριστικών και αποδεικνύεται περίτρανα αφού μπορεί να απολυμάνει από μικρόβια και βακτήρια αλλά με τον κατάλληλο συνδυασμύ υλικών να αφαιρέσει ακόμη και επίμονους λεκέδες από σκουριά.

Το Athensmagazine.gr σήμερα έρχεται να σου δείξει μια νέα του ιδιότητα ως... γυαλιστικό! Ναι, καλά διάβασες! Μπορείς κάλλιστα και ανέξοδα να γυαλίσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου με ένα και μόνο λεμόνι!

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες και για μερικές ακόμη χρήσεις του λεμονιού:

Βράζει αυγά και ρίχνει μέσα μια φέτα λεμόνι. Μόλις δείτε τον λόγο αποκλείεται να μην το δοκιμάσετε!

Δεν χρειάζεται να πάτε σε σχολή μαγειρικής για να… μαγειρεύετε καλά, αλλά το να έχετε μερικούς άσσους στο μανίκι δεν βλάπτει.

Ένα από τα πιο εκνευριστικά κομμάτια στο μαγείρεμα είναι το ξεφλούδισμα. Είτε πρόκειται για σκόρδο, φρούτα, λαχανικά ή ακόμα και βρασμένα αυγά, το ξεφλούδισμα μπορεί μέχρι και να σας τρελάνει. Δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε ξανά μετά από τα κόλπα που θα δείτε παρακάτω!

Άμα έχετε βράσει ποτέ αυγό, θα έχετε καταλάβει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το ξεφλούδισμά του. Απλά βάλτε ένα λεμόνι στο νερό καθώς τα αυγά βράζουν και θα γίνει ένα μαγικό! Θα ξεφλουδιστεί χωρίς καθόλου κόπο. Το ξεφλούδισμα του σκόρδου μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο. Αλλά όλα μπορούν να γίνουν πιο απλά άμα χρησιμοποιήσετε δύο μεταλλικά μπολ. Σπάστε το σκόρδο με τα χέρια σας και ρίξτε το στο μπολ.

Χρησιμοποιήστε το άλλο για να το πατήσετε από πάνω. Τώρα θα είναι έτοιμο για κόψιμο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα βήμα:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share