Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Εξαφανιζόλ»: Με τρία φυσικά κόλπα, θα εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας

Σίγουρα θα έχετε ένα από αυτά στο σπίτι σας

24 Ιουλίου 2022 09:39
«Εξαφανιζόλ»: Με τρία φυσικά κόλπα, θα εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα, ο κίνδυνος για την εμφάνιση των κατσαρίδων στο σπίτι σας έχει αυξηθεί. Να ξέρετε ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε γρήγορα από αυτά τα ενοχλητικά έντομα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Κόκκινο πανί» για τις κατσαρίδες η μυρωδιά από...

Πώς θα τις εξοντώσετε με τρία απλά υλικά

Δαφνόφυλλα

Οι κατσαρίδες απεχθάνονται τα φύλλα δάφνης. Έτσι, μια καλή λύση είναι να αφήσετε φύλλα κοντά στα μέρη που συχνάζουν, όπως τα ντουλάπια και τις μπαλκονόπορτες. Μία ακόμα λύση είναι να σφουγγαρίσετε με νερό που έχετε ρίξει μερικά δαφνόφυλλα.

Με τρία φυσικά κόλπα, θα εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας

Πιπέρι

Δημιουργήστε ένα μείγμα από μία κουταλιά σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη και μία σκελίδα σκόρδο σ' ένα λίτρο νερού. Ρίξτε το μείγμα στον νεροχύτη και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Αμμωνία

Η μυρωδιά απομακρύνει τα ενοχλητικά έντομα. Διαλύστε δύο φλιτζάνια αμμωνία σ' ένα κουβά νερού και αδειάστε τον στον νεροχύτη. Δύσκολα θα δείτε και πάλι κατσαρίδα στο μπάνιο.

«Σταματήστε αυτή την τρέλα!» - Απαλλαγείτε μια και καλή από τις κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα οικιακά παράσιτα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές το καλοκαίρι.

Δείτε ορισμένους αποτελεσματικούς τρόπους για να τις αποτρέψετε από το να πλησιάσουν στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Με την ευκαιρία, δείτε τη φυσική λύση που θα δώσει τέλος στις ενοχλητικές κατσαρίδες!

Δείτε αναλυτικά:

Κρατήστε την κουζίνα σας καθαρή

Οι κατσαρίδες έλκονται από τις πηγές τροφής, οπότε μια ακατάστατη κουζίνα είναι σαν μπουφές για αυτές. Φροντίστε να σκουπίζετε αμέσως τυχόν διαρροές, να διατηρείτε τα τρόφιμα σε καλά σφραγισμένα δοχεία και να βγάζετε τακτικά τα σκουπίδια.

Αποκαταστήστε τυχόν διαρροές

Οι κατσαρίδες έλκονται από την υγρασία, οπότε ακόμη και μια μικρή διαρροή μπορεί να αποτελέσει ανοιχτή πρόσκληση για να μπουν μέσα. Φροντίστε να διορθώσετε αμέσως τυχόν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Απομακρύνετε την ακαταστασία

«Σταματήστε αυτή την τρέλα!» - Απαλλαγείτε μια και καλή από τις κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες αρέσκονται να κρύβονται σε σκοτεινούς, ακατάστατους χώρους. Φροντίστε να αποσυμφορείτε τακτικά το σπίτι σας, ειδικά αν ζείτε σε διαμέρισμα ή πολυκατοικία όπου οι κατσαρίδες μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν μεταξύ των μονάδων.

Χρησιμοποιήστε παγίδες κατσαρίδων ή δολώματα

Αυτοί είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες και να τις αποτρέψετε από το να επιστρέψουν . Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες, καθώς ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι επικίνδυνα αν χρησιμοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο.

Καλέστε έναν επαγγελματία

Εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα με κατσαρίδες, ίσως είναι καλύτερο να καλέσετε μια εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων για βοήθεια. Θα είναι σε θέση να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος και να σας συστήσουν την καλύτερη πορεία αντιμετώπισης.

Πηγή: in.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share