Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Στον αγύριστο! Εξαφανίστε τη μούχλα από τους τοίχους στη στιγμή

Δώστε βάση!

22 Ιουλίου 2022 13:36
Στον αγύριστο! Εξαφανίστε τη μούχλα από τους τοίχους στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατ' αρχάς πρέπει να ξέρετε ότι η μούχλα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους: Μπορεί να έχει σπάσει κάποιος σωλήνας εσωτερικά ή να μην υπάρχει επαρκής εξωτερική μόνωση από την υγρασία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πανέξυπνο τρικ για να μη δείτε ποτέ ξανά μούχλα στη φέτα μέσα στο ψυγείο σας!

Αν το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο και επιμένει, παρότι έχετε προσπαθήσει να το καθαρίσετε και να το συντηρήσετε με τα ειδικά αντιμουχλικά προϊόντα, π.χ. σπρέι για τοπική εξωτερική χρήση αλλά και ειδικές μπογιές, που θα βρείτε στα χρωματοπωλεία, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό η τεχνικό που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε γενικές γραμμές να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα και υλικά που θα λύσουν το πρόβλημα, εφ' όσον αυτό είναι επιφανειακό και δεν οφείλεται σε κάποια εσωτερική διαρροή.

Στον αγύριστο! Εξαφανίστε τη μούχλα από τους τοίχους στη στιγμή

Το κάθε προϊόν θα κάνει διαφορετική δουλειά και αρκετές φορές πρέπει να συνδυαστούν. Ρωτήστε κάποιον τεχνικό ή στο χρωματοπολείο της περιοχής σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Μούχλα στο μπάνιο: Το κόλπο για να βγει από κάθε δύσκολο σημείο

Η αλήθεια είναι ότι η βρωμιά και η μούχλα «βρίσκουν τον τρόπο» να μας ξεγελούν και να μην φεύγουν από κάποια σημεία στο σπίτι, ακόμα και αν αρκετοί από εμάς κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρχουν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μούχλιασε η κουρτίνα του μπάνιου; Το εύκολο κόλπο για να εξαφανίσετε τις βρομιές ανέξοδα

Ένα από τα πιο συνήθη τέτοια σημεία είναι φυσικά η μπανιέρα που μαζεύει μούχλα στις γωνίες, εκεί που τα συνήθη καθαριστικά είναι πρακτικά αδύνατο να φτάσουν.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν, μόλις μάθετε μια μοναδική νέα τεχνική που θα σας λύσει τα χέρια:

  1. Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε ένα βαμβακερό σπείρωμα (βουρτσάκι) που μπορείτε να προμηθευτείτε από πολλά καταστήματα και σουπερμάρκετ.
  2. Στην συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάστε το σπείρωμα από βαμβάκι σε καθαρή χλωρίνη. Αυτή η ουσία είναι πολύ δυνατή, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά και προσέξτε να μην έρθει σε επαφή με υφάσματα.
  3. Μόλις το σπείρωμα είναι πλήρως εμποτισμένο, αφαιρέστε το από το μπολ και τοποθετήστε το κατά μήκος του σημείου που έχει κολλήσει η μούχλα.
  4. Χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα για να σπρώξετε το βαμβάκι όσο πιο βαθιά γίνεται μέσα στο σημείο με την μούχλα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.
  5. Τέλος, απλά αφαιρέστε το βαμβάκι, τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
    Η μπανιέρα σας θα είναι πλέον πεντακάθαρη και χωρίς κανένα ίχνος μούχλας!

Μούχλα στο μπάνιο: Το κόλπο για να βγει από κάθε δύσκολο σημείο

Πηγή: iatropedia.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share