Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νικήστε τον πιο δύσκολο καλοκαιρινό λεκέ με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό

Πείτε αντίο εύκολα και φυσικά

20 Ιουλίου 2022 14:11
Νικήστε τον πιο δύσκολο καλοκαιρινό λεκέ με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έναν από τους πιο δύσκολους καλοκαιρινούς λεκέδες τον κάνουν τα κεράσια. Πρόκειται για έναν λεκέ που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε όταν τα τρώτε. Βέβαια, ατυχήματα συμβαίνουν ακόμη και στους πιο προσεκτικούς, οπότε αν λερωθείτε, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξαφανίσετε τις κιτρινίλες από το στρώμα του κρεβατιού.

Το ένα είναι να μουλιάσετε το λερωμένο ρούχο σας σε μια λεκάνη γεμάτη νερό στην οποία έχετε διαλύσει λίγη σόδα. Αφού το αφήσετε εκεί για 10 λεπτά, ξεπλένετε το ρούχο σας με χλιαρό νερό.

Νικήστε τον πιο δύσκολο καλοκαιρινό λεκέ με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό

Μια άλλη λύση είναι να σκουπίσετε καταρχάς τον λεκέ με λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί όσο γίνεται. Έπειτα στύψτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω στον λεκέ, περιμένετε μερικά λεπτά, ξεπλύνετε και αφήστε το ρούχο σας να στεγνώσει στον ήλιο. Η οξύτητα του λεμονιού σπάει τον λεκέ. Αν ο λεκές είναι πολύ μεγάλος βουτήξτε το ρούχο σε μια λεκάνη στην οποία έχετε γεμίσει κατά το 1/4 με ζεστό νερό, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1/2 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων. Αφήστε το ρούχο μέσα στο μείγμα για 15 λεπτά και έπειτα πλύντε το.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share