Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Κάντε το μαγιό σας να φαίνεται πάντα σαν καινούργιο με 3 απλά βήματα

Σαν να το αγοράσατε τώρα!

20 Ιουλίου 2022 13:20
Κάντε το μαγιό σας να φαίνεται πάντα σαν καινούργιο με 3 απλά βήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δείτε πώς να πλένετε σωστά το καινούργιο μαγιό σας έτσι ώστε να προφυλαχθεί για πάντα από τον ήλιο, την άμμο και το θαλασσινό αλάτι. Ακολουθήστε τα εξής βήματα και δεν θα χάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε το απίθανο tip για να κρατήσετε τα ρούχα σας σαν καινούργια

  • Άμμος

Η άμμος διαβρώνει το μαγιό σας. Λόγω της φύσης της μπορεί να φαγώσει το ύφασμα και να καταπονήσει τα χρώματά του. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σταματάει στο εξωτερικό του μαγιό. Πολλές φορές η άμμος τρυπώνει και μέσα από τη φόδρα του. Για να την εξαφανίσετε θα πρέπει να ξηλώσετε σιγά-σιγά τη ραφή ανάμεσα στη φόδρα και το ύφασμα σε ένα μικρό σημείο του μαγιό. Μόλις το κάνετε γυρίστε το μαγιό σας ανάποδα και ρίξτε νερό μέσα στην τρύπα. Αφού καθαρίσει το μαγιό σας ράψτε το ξανά και είναι έτοιμο και καθαρό από κάθε κόκκο άμμου. Κάντε το παραπάνω κάθε χρόνο.

Κάντε το μαγιό σας να φαίνεται πάντα σαν καινούργιο με 3 απλά βήματα

  • Αλάτι

Το μαγιό δεν χρειάζεται να πλένεται κάθε φορά με απορρυπαντικό. Αυτό που πρέπει να χρησιμοποιείτε, όμως, κάθε φορά είναι μπόλικο νερό. Πλένετε το μαγιό σας με κρύο νερό βρύσης με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από αυτό όλα τα κατάλοιπα αντηλιακού, χλωρίου και ιδρώτα. Κάθε λίγες χρήσεις καλό είναι να πλένετε το μαγιό σας με απορρυπαντικό σε μια λεκάνη την οποία έχετε γεμίσει με νερό. Τρίψτε το ελαφρά και έπειτα ξεβγάλτε το. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να μην στύβετε το μαγιό σας με δύναμη. Πιέστε το ελαφρά για να φύγει το πολύ νερό και απλώστε το σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει. Μην το κρεμάτε με μανταλάκια!Επίσης, είναι σημαντικό να μην το απλώνετε να στεγνώσει στον ήλιο γιατί μπορεί να χαλάσει το χρώμα του και να ξεχειλώσει. Αφήστε το να στεγνώσει είτε μέσα στο σπίτι είτε στην σκιά.

  • Λεκές

Το μαγιό είναι επίσης επιρρεπές στους λεκέδες της... ταβέρνας. Είναι συχνό φαινόμενο να λερώνεται το μαγιό από μπύρα, μαγιονέζα (από κάποιο σάντουιτς) ή το μοχίτο που συνηθίζετε να παίρνετε. Τι γίνεται, όμως, με αυτούς τους λεκέδες; Το μόνο που θα χρειαστείτε για να τους βγάλετε είναι μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα τον λεκέ και αφήστε την να κάτσει για για 1-2 ώρες πριν το πλύνετε καλά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share