Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε τα πλακάκια στο μπάνιο σας; Ανανεώστε τα με 1 Κίνηση!

Ώρα για μίνι ανακαίνιση!

18 Ιουλίου 2022 11:38
Έχετε βαρεθεί να βλέπετε τα πλακάκια στο μπάνιο σας; Ανανεώστε τα με 1 Κίνηση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός να ανανεώσετε το μπάνιο σας, ξεκινώντας από τα πλακάκια! Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά, αρκεί να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για τον χώρο σας. Εμείς σας έχουμε μια πολύ εύκολη, οικονομική και όμορφη λύση που θα σας κάνει να δείτε το μπάνιο σας με άλλο μάτι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Δείτε τα με... άλλο μάτι: 4+1 αναντικατάστατα κόλπα για να καθαρίσετε τη σκουριά από τα πλακάκια της βεράντας σας

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε

Το μόνο που θα χρειαστεί να αγοράσετε για να κάνετε αυτή την ανανέωση είναι λίγο χρώμα σε μια έντονη απόχρωση της επιλογής σας.

Ξεκνήστε παίρνοντας ένα αστάρι με μυκητοκτόνο δράση το οποίο θα χρησιμοποιήσετε πριν περάσετε τις επιφάνειες που θέλετε με το τελικό χρώμα. Το αστάρι είναι ένα επίχρισμα που εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια που θέλετε να βάψετε πριν την εφαρμογή του τελικού χρώματος για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε τα πλακάκια στο μπάνιο σας; Ανανεώστε τα με 1 Κίνηση!

Αφού περάσετε τους αρμούς των πλακιδίων σας με το αστάρι, περάστε τους με το έντονο χρώμα που έχετε διαλέξει. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει και το νέο σας μπάνιο είναι πλέον έτοιμο.

Έτσι θα κάνετε τα πλακάκια σας... καθρέφτη: 8 πανίσχυρα μυστικά για πατώματα σαν καινούργια!

Τίποτα δεν κάνει το σπίτι σας να δείχνει τόσο παλιό όσοι οι βρόμικοι σοβάδες. Είναι άσχημο, είτε είναι στα πλακάκια της κουζίνας, του μπάνιου ή στο πάτωμα. Και όχι μόνο είναι άσχημο, αλλά δεν είναι και υγιεινό.

Οι σοβάδες είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη μούχλας και την παγίδευση βρομιάς. Αν ακουμπάτε αυτούς του σοβάδες συχνά, τότε μεταφέρετε αυτή την βρομιά και την μούχλα παντού στο σπίτι σας.

Μπορεί να φαίνεται κουραστικό, αλλά μπορείτε να καθαρίσετε μια χαρά τους σοβάδες σας με τα σωστά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρά χημικά, αλλά πρέπει να αερίζεται καλά ο χώρος όσο καθαρίζετε.

Γι’αυτό τα καθαριστικά με φυσικά υλικά είναι η καλύτερη επιλογή. Σας εγγυόμαστε ότι έχετε τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά ήδη στο σπίτι σας. Είστε έτοιμοι;

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και ξεκινήστε το καθάρισμα:

πλακακια-σπιτι-καθαρισμα-16-7

1. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στους επίμονους σοβάδες. Τρίψτε τους με ένα σφουγγάρι, νερό και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα

2. Ξίδι

Για τους πολύ βρόμικους σοβάδες, χρησιμοποιήστε ξίδι. Πάρτε ένα νωπό σφουγγάρι και βουτήξτε το μέσα σε λευκό ξίδι. Περάστε με αυτό τους σοβάδες και στη συνέχεια τρίψτε τους χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα και μαγειρική σόδα. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ αποτελεσματικός.

3. Καταπολεμήστε τη μούχλα με οξυζενέ

Αν έχετε πρόβλημα με τη μούχλα, στο μπάνιο σας ας πούμε, τότε αυτό το μίγμα θα σας σώσει. Χρησιμοποιήστε 1 μέρος οξυζενέ (3%) και ένα μέρος νερού. Ανακατέψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ψεκάστε τους σοβάδες και αφήστε το μίγμα να καθίσει για 45 λεπτά με μία ώρα. Μετά ξεπλύντε.

4. Αλάτι

Το αλάτι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι’αυτό είναι καλό για απολύμανση, καθάρισμα και τρίψιμο. Απορροφά την υγρασία της μούχλας και την εξουδετερώνει. Τρίψτε τους σοβάδες με αλάτι χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανί, αφήστε το να κάτσει όλο το βράδυ και το πρωί θα έχει καθαρίσει. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε χοντρό αλάτι, όπως το αλάτι Epsom.

5. Κιτρικό οξύ

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι το κιτρικό οξύ βοηθά έχει την ιδιότητα να ανοίγει το χρώμα – για παράδειγμα, χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να εξαφανίσει τις σκούρες κηλίδες. Το κιτρικό οξύ μπορεί να εξουδετερώσει την μούχλα. Αν θέλετε να καθαρίσει πραγματικά, τότε ανακατέψτε το με μαγειρική σόδα όταν τρίβετε τους σοβάδες.

6. Βόρακας

Ο βόρακας είναι όμοιος με την μαγειρική σόδα, από την άποψη ότι καθαρίζει, απολυμαίνει και απομακρύνει τις οσμές. Χρησιμοποιήστε το όπως την σόδα – τρίψτε τους σοβάδες με ένα υγρό πανί και θα δείχνουν σαν καινούριοι.

7. Καθαρισμός με ατμό

Ο ατμός δεν θα αλλάξει το χρώμα των σοβάδων σας, αλλά θα τους απολυμάνει και θα απομακρύνει την βρομιά. Με αυτή τη φυσική λύση μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα μικρόβια και την μούχλα και να εφαρμόσετε εύκολα κάποιο από τα παραπάνω καθαριστικά στην συνέχεια.

8. Υγρό σαπούνι Καστίλλης

Αυτό το φυσικό σαπούνι παράγεται από φυτά χωρίς χημικά. Χρησιμοποιήστε το σε υγρή μορφή μαζί με νερό και μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τους σοβάδες σας. Αυτό το υλικό είναι μια καλή επένδυση για τον καθαρισμό του σπιτιού σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share