Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Απίστευτο κόλπο για να μοσχοβολά το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα!

Δοκιμασμένο κόλπο!

14 Ιουλίου 2022 14:39
Απίστευτο κόλπο για να μοσχοβολά το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που όλοι θέλετε να νιώσετε με το που μπείτε στο σπίτι ύστερα από μια κουραστική μέρα; Μπορεί το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό να είναι ότι θέλετε να φάτε, να κοιμηθείτε, να κάνετε ντους, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που μετράει πολύ και επηρεάζει όλα όσα θα κάνετε μετά (και τη διάθεση με την οποία θα τα κάνετε) είναι οι μυρωδιές που υπάρχουν στον χώρο σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βάλτε τη σφουγγαρίστρα στο πλυντήριο με λίγες σταγόνες λευκαντικού και θα τρίβετε τα μάτια σας

Tips για να σφουγγαρίσετε σωστά ώστε να μυρίζει ο χώρος σας υπέροχα για πολλές ώρες και... μέρες!

Αλλάξτε τακτικά το νερό στον κουβά

Πολλές νοικοκυρές συνηθίζουν να σφουγγαρίζουν ολόκληρο το σπίτι με το ίδιο νερό στον κουβά και την ίδια ποσότητα απορρυπαντικού. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται δυσάρεστες οσμές από δωμάτιο σε δωμάτιο και ο χώρος δεν καθαρίζεται σε βάθος. Για να είστε σίγουροι πως ένας χώρος θα καθαριστεί καλά και πως θα μυρίζει όμορφα για πολλές ώρες πρέπει να γίνεται συχνή αλλαγή του νερού στον κουβά σφουγγαρίσματος.

Tip

Παρακολουθήστε τον καιρό και όταν δείτε πως μια μέρα τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι πολύ χαμηλά, ανοίξτε διάπλατα όλες τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα και αφήστε τα ανοιχτά μέχρι λίγο πριν βραδιάσει. Ο ξηρός αέρας βοηθάει στην απορρόφηση της υγρασίας σε ένα σπίτι και καθώς η υγρασία πολλές φορές είναι υπεύθυνη για τις δυσάρεστες οσμές, αυτό το τρικ θα βελτιώσει πολύ τη μυρωδιά του χώρου σας.

Καθαρίστε τη σφουγγαρίστρα πριν και μετά τη χρήση

Μια βρώμικη σφουγγαρίστρα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καθαρίσει έναν χώρο όσο καθαρό και να είναι το νερό στον κουβά και όσο απορρυπαντικό και αν προσθέσετε. Καθαρίστε τη σφουγγαρίστρα σας καλά με ζεστό νερό, ξίδι και υγρό πιάτων πριν τη χρησιμοποιήσετε. Μόλις ολοκληρώσετε το σφουγγάρισμα, καθαρίστε την και πάλι ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση και μην ξεχνάτε να την αφήνετε ανοιχτή για να στεγνώνει πιο γρήγορα!

Tip

Μην ξεχνάτε να αφήνετε ποτέ και πουθενά, σε κανένα δωμάτιο του σπιτιού, σκουπίδια. Ακόμα και ένα μικρό σκουπιδάκι μπορεί να αλλοιώσει τη μυρωδιά του χώρου σας. Επίσης, ρίχνετε κάθε λίγο καιρό πούδρα μωρού στα χαλιά σας, αφήνετέ την να δρα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε.

Απίστευτο κόλπο για να μοσχοβολά το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα!

Χρησιμοποιήστε το σωστό απορρυπαντικό

Φανταστείτε να μπαίνετε στο σπίτι σας μετά από μια δύσκολη μέρα και αυτό να μυρίζει σαν εξοχή ή σαν μια ανθισμένη κοιλάδα! Πόσο τέλειο συναίσθημα θα ήταν αυτό; Ε λοιπόν, η Endless δημιούργησε 2 υγρά καθαριστικά δαπέδου και επιφανειών με αρώματα «Φρεσκάδα Εξοχής» και «Ανθισμένη Κοιλάδα» για να δώσει στο σπίτι σας ακριβώς αυτή τη μυρωδιά που ονειρεύεστε! Πέρα από τα πιο κλασικά αρώματα, όπως λεμόνι, λεβάντα και κεράσι, στην Endless θα βρείτε τα δύο αυτά αρώματα καθαριστικών δαπέδου και άλλων επιφανειών που θα πάνε τη μυρωδιά του χώρου σας σε άλλο level.

Μην στραγγίζετε τη σφουγγαρίστρα στο πρώτο πέρασμα

Αν το πάτωμά σας δεν είναι ξύλινο, τότε μην στραγγίζετε τη σφουγγαρίστρα σας στο πρώτο πέρασμα. Αυτή η νέα τεχνική σφουγγαρίσματος φαίνεται να λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά στο καθάρισμα ενός χώρου και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τον τελευταίο καιρό. Σφουγγαρίστε όλο το δωμάτιο και μόλις το περάσετε μια φορά, στη συνέχεια στραγγίστε τη σφουγγαρίστρα και περάστε πάλι, φροντίζοντας τώρα να στραγγίζετε τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο σφουγγαρίσματος το πάτωμα καθαρίζεται καλύτερα και οι μυρωδιές του απορρυπαντικού ....θα «απλωθούν» καλύτερα στον χώρο.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share