Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Να κάτι που σίγουρα δεν ξέρεις: Πώς συντηρούμε το αγγούρι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Δώστε βάση!

13 Ιουλίου 2022 21:11
Να κάτι που σίγουρα δεν ξέρεις: Πώς συντηρούμε το αγγούρι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αγγούρι είναι το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό! Δροσερό και ανάλαφρο, ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις σαλάτες, ενώ τρώγεται και σκέτο σε περίπτωση που δεν έχουμε άλλο λαχανικό για να το συνδυάσουμε. Ωστόσο, είναι αρκετά ευαίσθητο. Δεν αντέχει πολύ στο ψυγείο και χάνει σύντομα το χρώμα του, τη φρεσκάδα του και την τραγανότητά του.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Καπούτ» οι κατσαρίδες: Αυτό είναι το πράσινο λαχανικό που τις εξαφανίζει από το σπίτι

Tips για να μπορείτε να συντηρείτε τα αγγούρια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Χαρτί κουζίνας

Το αγγούρι δεν αντέχει πολύ στις υψηλές θερμοκρασίες του ψυγείου. Ωστόσο, συχνά το φυλάσσουμε στο συρταράκι για τα λαχανικά που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ψυγείου μας, όπου αναπτύσσονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες. Καλό είναι επομένως να το αποθηκεύσουμε σε πιο ψηλά ράφια. Για να το προστατεύσουμε από το κρύο και την υγρασία, αρκεί να το τυλίξουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Αυτός ο τρόπος θα το συντηρήσει σε μια καλή κατάσταση για 1-2 εβδομάδας. Το ίδιο κάνει και η διάφανη μεμβράνη.

Συντηρείται και εκτός ψυγείου;

Για να κρατήσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι προτιμότερο να το φυλάξουμε εκτός ψυγείου. Αν δεν το έχουμε κόψει ούτε το έχουμε καθαρίσει, τότε μπορεί να συντηρηθεί μια χαρά. Δεν θα έχει βέβαια τη φρεσκάδα που αποζητούμε σε μια καλοκαιρινή σαλάτα, αφού όταν το καταναλώσουμε θα βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσοχή σε κάποια φρούτα!

Να κάτι που σίγουρα δεν ξέρεις: Πώς συντηρούμε το αγγούρι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Είτε αποφασίσουμε να το βάλουμε στο ψυγείο, είτε εκτός, θα πρέπει να προσέξουμε να μην είναι κοντά σε κάποια… επικίνδυνα φρούτα. Αυτά είναι οι ντομάτες και οι μπανάνες. Εκπέμπουν αιθυλένιο, ένα αέριο που συμβάλλει στην ωρίμανση των φυτικών προϊόντων. Οπότε αν τα αποθηκεύσουμε δίπλα-δίπλα, τα αγγούρια μας κινδυνεύουν να χαλάσουν σύντομα…

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγές;

Πέρα από μια απλή σαλάτα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ποτά, χυμούς, smoothies ακόμα και να το μαγειρέψετε!

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share