Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Καπούτ» τα κουνούπια: Το θαυματουργά φυτά που θα σας σώσουν από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες

Πείτε αντίο μια και καλή!

12 Ιουλίου 2022 17:59
«Καπούτ» τα κουνούπια: Το θαυματουργά φυτά που θα σας σώσουν από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ίσως τα πιο ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού. Κάνουν φασαρία, σας αφήνουν άσχημα σημάδια και σας κάνουν να ξανασκεφτείτε το αν θα φάτε γλυκό ή όχι. Με την ευκαιρία, δείτε τον κίνδυνο από το «φιδάκι» για τα κουνούπια.

Λένε πως τα κουνούπια πάνε σε «γλυκοαίματους» ανθρώπους και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα κουνούπια έχουν πολύ δυνατή όσφρηση και επιλέγουν το θήραμά τους με βάση τον ιδρώτα του. Από το ιδρώτα μπορούν να καταλάβουν αν είστε «γλυκοαίματοι» ή όχι.

κουνούπια φυτά

Μπορείτε εύκολα να απωθήσετε τα κουνούπια από το σπίτι σας με φυσικούς τρόπους καθώς τα έτοιμα εντομοαπωθητικά που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν ένα τοξικό που ονομάζεται DEET και είναι πολύ βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου.

Ένας τέτοιος τρόπος είναι να καλλιεργείστε εντομοαπωθητικά φυτά!

Υπάρχουν κάποια φυτά που διώχνουν τα κουνούπια με την έντονη μυρωδιά τους. Μερικά από αυτά είναι το βάλσαμο, ο δυόσμος και η λεβάντα. Βάλτε μερικά γλαστράκια με αυτά τα φυτά στον κήπο ή τη βεράντα σας και απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά κουνούπια.

Έβαλε αυτό το φυτό στην ντουλάπα της και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλους μας

Οι σκόροι είναι ιπτάμενα έντομα με μορφή μικρής πεταλούδας συνήθως. Υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Σε αντίθεση με τις πεταλούδες, οι σκώροι έχουν πιο γήινα απαλά χρώματα, καφέ, λευκό, γκρι ή μαύρο. Τα φτερά τους καλύπτονται σε κλίμακα.

Οι σκόροι είναι σπάνια μεγαλύτεροι από 20 χιλιοστά, αν και υπάρχουν κάποια είδη που μπορεί να φτάσουν έως και 120 χιλιοστά. Οι προνύμφες των σκώρων μοιάζουν με τριχωτά σκουλήκια. Το σώμα τους αποτελείται από το κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε τρύπες στα ρούχα σας που έχετε στη ντουλάπα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχουν σκώροι ρούχων κάπου εκεί γύρω. Σε περίπτωση που δείτε μικρά πεταλουδάκια να πετούν στην κουζίνα σας κοντά σε ντουλάπια τροφίμων έχετε προσβολή από σκώρο τροφίμων.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 6+1 έξυπνους τρόπους για να εξαφανίσεις τον επίμονο λεκέ του κρασιού από τα ρούχα σου.

Πως θα απαλλαχτείτε από αυτά τα έντομα;

Με λεβάντα!

Η Λεβάντα είναι ένα φυτό που λατρεύουμε για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Ταυτόχρονα, το άρωμα που εκπέμπει διώχνει μακριά σκόρους και ψύλλους, γι’ αυτό άλλωστε την χρησιμοποιούμε πολύ και στις ντουλάπες, τα συρτάρια και τους χώρους που αποθηκεύουμε ρούχα. Κάτι, που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι η λεβάντα, αντιμετωπίζει επίσης τα κουνούπια, τις σκνίπες και τα τσιμπούρια. Μήπως, μια γλάστρα με το όμορφο μοβ φυτό πρέπει να αποκτήσει μόνιμη θέση στη βεράντα σας;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share