Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απόλαυση καθαριότητας στο καλοκαιρινό μπαλκόνι: Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα παντζούρια σας να γυαλίσουν!

Τα υλικά που πρέπει να έχετε

12 Ιουλίου 2022 13:56
Απόλαυση καθαριότητας στο καλοκαιρινό μπαλκόνι: Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα παντζούρια σας να γυαλίσουν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καθάρισμα παντζουριών είναι μια δύσκολη δουλειά και θέλει κόπο. Όμως υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να γίνει πιο εύκολος ο καθαρισμός των παντζουριών σας. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και τα παντζούρια σας θα λάμπουν.

Τα υλικά που πρέπει να έχετε για το καθάρισμα των παντζουριών

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα, με την οποία θα τρίψετε τα παντζούρια. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών, αφού θεωρούν ότι μόνο εκεί λερώνονται.

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά, μπορείτε να κάνετε κάτι πολύ πιο εύκολο. Μπορείτε να τα καθαρίσετε ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Στην συνέχεια, παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα που αναφέραμε, τρίψτε τα παντζούρια σας.

Ο τρόπος για να καθαρίσετε και από μέσα τα παντζούρια

καθαριστικα-σπιτι-παντζουρια-12-7

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια από μέσα, εννοείται πως δεν μπορείτε (δυστυχώς) να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα, έτσι ώστε να μαζέψετε την πολύ σκόνη.

Αφού το κάνετε αυτό, πάρτε τη λεκάνη με το νερό, το ξίδι και το απορρυπαντικό πιάτων με ένα βετέξ. Βουτήξτε αρχικά το βετέξ στο μείγμα και καθαρίστε στην συνέχεια τα παντζούρια σας. Τέλος, σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.

Σίτες στην εντέλεια! Με αυτό το μείγμα 2 υλικών θα τις κάνετε σαν καινούργιες

Οι σίτες μπορούν να σας προσφέρουν πολλές στιγμές ξεγνοιασιάς καθώς επιτρέπουν στο φως του ηλίου και στο φρέσκο αεράκι να εισέρχονται μέσα στο σπίτι σας, εμποδίζοντας παράλληλα τον δρόμο σε κάθε απρόσκλητο έντομο που ετοιμάζεται να σας επισκεφτεί.

Παρ'όλα αυτά λόγω της θέσης τους, σκονίζονται και λερώνονται πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συχνότερα καθάρισμα. Η φροντίδα τους, μάλιστα, κρίνεται απαραίτητη, αν δεν θέλετε να καταστραφούν εύκολα.

Αρχικά φροντίστε να απομακρύνετε την σκόνη από αυτές σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση. Μπορείτε να τις καθαρίζετε είτε με ένα ξεσκονόπανο ή με την ηλεκτρική σας σκούπα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα, φροντίστε να έχετε βάλει το μαλακό εξάρτημα βούρτσας, ενώ κάνετε απαλές κινήσεις με προσοχή να μην σκίσετε τις σίτες. Μεγάλο μέρος της συσσωρευμένης σκόνης θα εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο.

Για βαθύτερο καθαρισμό, όμως, θα φτιάξετε ένα σπρέι με νερό και σαπούνι για τα πιάτα και θα το ψεκάσετε σε όλη την επιφάνεια της σίτας. Στη συνέχεια με ένα στεγνό πανί, θα σκουπίσετε τη σίτα, αφαιρώντας το σπρέι και κάθε ανεπιθύμητη βρωμιά. Μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα από την εξωτερική πλευρά της σίτας και έπειτα να καταλήξετε στην εσωτερική. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο που θα σας βοηθήσει να μην σιδερώσετε ξανά τα ρούχα σας.

Να θυμάστε ότι οι σίτες χρειάζονται συχνά φροντίδα και καθάρισμα για να παραμένουν γερές, καθαρές και χωρίς σκισίματα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share