Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίμονοι λεκέδες σκουριάς στην μπανιέρα και πώς αφαιρούνται!

Δώστε βάση!

12 Ιουλίου 2022 12:46
Επίμονοι λεκέδες σκουριάς στην μπανιέρα και πώς αφαιρούνται!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι λεκέδες σκουριάς είναι αναπόφευκτο με τα χρόνια να κάνουν την εμφάνισή τους. Γύρω από το σιφώνι, στα μεταλλικά μέρη του μπάνιου, στη μπανιέρα, όλο και κάπου θα έχει σκουριά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Εξόντωση άμεσα και εύκολα: Άλατα και σκουριά θα πάψουν να καταστρέφουν τη μπανιέρα σας με αυτούς τους 2 τρόπους

Μη τριβετε άδικα! Σας έχουμε τη λύση

Επίμονοι λεκέδες σκουριάς στην μπανιέρα και πώς αφαιρούνται!

  • Ανακάτεψε ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και ταρταρικού οξέως (ή αλλιώς κρεμόριο, το οποίο υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και σε φαρμακεία).
  • Πρόσθεσε αρκετό χυμό λεμονιού, ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μίγμα, σαν πάστα, και αφού καλύψεις τη σκουριά με αυτό, άφησέ το για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ξέπλυνε το λεκέ με ζεστό νερό.

Η σκουριά θα έχει εξαφανιστεί!

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στη μπανιέρα - Έτσι δε φεύγουν ποτέ τα μικρόβια από τις επιφάνειες

Υπάρχει ένα λάθος που πολλοί αγνοούν όταν καθαρίζουν την μπανιέρα τους, με αποτέλεσμα να μένουν τα μικρόβια στη θέση τους και να μην απολυμαίνεται καλά ο χώρος.

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που συνήθως αφήνουμε τελευταίο όταν καθαρίζουμε, γιατί το καθάρισμά του είναι μεγάλος μπελάς. Αλλά επειδή επισκεπτόμαστε το μπάνιο μας κατά μέσο όρο πάνω από 6-7 φορές την ημέρα, είναι σημαντικό να είναι καθαρό.

Δείτε επίσης: Ούτε ο παραμικρός κόπος: Ο τρόπος να κάνετε τη μπανιέρα σας να αστράφτει χωρίς σκληρό τρίψιμο!

Πολλές, λοιπόν, νοικοκυρές ψεκάζουν το μπάνιο τους με απολυμαντικά σπρέι και έτσι θεωρούν πως το απολυμαίνουν και το καθαρίζουν τέλεια. Κάνουν λάθος! Τα μικρόβια και τα βακτήρια παραμένουν στην μπανιέρα παρόλο που στην όψη της φαίνεται καθαρή. Το βασικό λάθος που κάνουν πολλές νοικοκυρές με τα απολυμαντικά προϊόντα είναι πως δεν τα αφήνουν να δράσουν το σωστό χρόνο.

καθαρισμα-μπανιερα-11-7

Το γνωρίζατε πως ένα απολυμαντικό χρειάζεται τουλάχιστον 5-10 λεπτά για να σκοτώσει βακτήρια και μικρόβια; Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε την μπανιέρα σας, ξεκινήστε με καλό καθαρισμό. Απλώστε στην επιφάνεια της μπανιέρας λίγο καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι.

Στη συνέχεια ψεκάστε με ένα απολυμαντικό σπρέι. Αφήστε το να δράσει 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και η μπανιέρα σας θα είναι πεντακάθαρη και απολυμασμένη.

Tip: Ο καθαρισμός της μπανιέρας και η απολύμανση είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Να θυμάστε ότι τα προϊόντα καθαρισμού δεν απολυμαίνουν έναν χώρο, ενώ τα προϊόντα απολύμανσης δεν τον καθαρίζουν. Να δίνετε προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και την ετικέτα τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share