Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μήπως είστε «μαγνήτες» κουνουπιών; Κίνηση ρουά ματ για να ησυχάσετε μια για πάντα!

Δώστε βάση!

12 Ιουλίου 2022 09:32
Μήπως είστε «μαγνήτες» κουνουπιών; Κίνηση ρουά ματ για να ησυχάσετε μια για πάντα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να κυνηγάτε τα κουνούπια, γιατί θα το θυμούνται και μετά θα σας αποφεύγουν.

Δείτε επίσης: Απρόσμενος «εξολοθρευτής»: Με αυτό το φυτό στο σπίτι δε θα δείτε ποτέ ξανά αράχνες και έντομα!

Αν το είχατε ήδη καταλάβει, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έκανε και τα σχετικά πειράματα, έρχεται να το επιβεβαιώσει: τα κουνούπια δεν θυμούνται μόνο τη μυρωδιά ενός ανθρώπου, αλλά και το…βαρύ χέρι του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζέφρι Ρίφελ του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», μελέτησαν θηλυκά κουνούπια (Αedes aegyptii) και διαπίστωσαν ότι όταν αυτά συσχετίζουν την οσμή ενός ανθρώπινου σώματος με ένα δυσάρεστο ερέθισμα (π.χ. μια παλάμη που τα κυνηγά), τότε μαθαίνουν να αποφεύγουν αυτό τον άνθρωπο.

Το απόλυτο κόλπο για να μη σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Μήπως είστε «μαγνήτες» κουνουπιών; Κίνηση ρουά ματ για να ησυχάσετε μια για πάντα!

Μερικοί άνθρωποι όντως είναι οι «αγαπημένοι» των κουνουπιών, κυρίως λόγω της μυρωδιάς τους. Η μελέτη δείχνει ότι ακόμη κι αν κάποιος είναι «γλυκο-αίματος» (στα μάτια ή μάλλον στη μύτη των κουνουπιών!), έχει ελπίδες να τη γλυτώσει και να μη του πιουν το αίμα, αρκεί να μην είναι καθόλου γλυκός στη συμπεριφορά του απέναντί τους.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε ακριβώς τι προσελκύει ένα κουνούπι σε ένα συγκεκριμένο άνθρωπο.

Οι άνθρωποι αποτελούνται ο καθένας από ένα μοναδικό μίγμα μοριακού κοκτέιλ, που περιλαμβάνει συνδυασμούς άνω των 400 χημικών ουσιών.

Όμως τώρα ξέρουμε σίγουρα ότι τα κουνούπια αποφεύγουν όσους ανθρώπους καταφεύγουν σε αμυντικές συμπεριφορές» δήλωσε η ερευνήτρια Κλοέ Λαχοντέρ, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Βιρτζίνια (Virginia Tech).

Τα κουνούπια Aedes aegyptii, εκτός από ενοχλητικά, είναι και εν δυνάμει επικίνδυνα, καθώς είναι φορείς μετάδοσης πολλών ασθενειών όπως του Ζίκα, του δάγκειου, του κίτρινου πυρετού κ.α.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share