Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Έριξε μαγειρική σόδα και ξύδι στο κλιματιστικό - Ο λόγος είναι απίστευτος

Κάντε το κι εσείς άμεσα!

11 Ιουλίου 2022 09:30
Έριξε μαγειρική σόδα και ξύδι στο κλιματιστικό - Ο λόγος είναι απίστευτος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει το απόλυτο μυστικό για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το κλιματιστικό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μαγειρική σόδα, ξύδι και να ακολουθήσετε πιστά τα 3 παρακάτω βήματα.

Από τη μία, όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή, καθώς έχει πολλές χρήσεις. Χρησιμοποιείτε είτε στη μαγειρική -δείτε εδώ τι κάνει στο κρέας-, είτε στη περιποίηση του προσώπου, είτε στην καθαριότητα, όπως θα σας αποκαλύψουμε σήμερα. Από την άλλη το ξύδι είναι γνωστό, ότι καθαρίζει και απομακρύνει φυσικά τα μικρόβια. Έτσι με αυτά τα δύο υλικά, μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας εντελώς φυσικά.

Πάμε λοιπόν, να δούμε τα τρία βήματα καθαρισμού παρακάτω:

1ο ΒΗΜΑ

Αρχικά θα πρέπει να βγάλετε το καπάκι από το κλιματιστικό και στη συνέχεια να αφαιρέσετε προσεκτικά τα φίλτρα. Ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσετε το καπάκι, οπότε αν δείτε, ότι ενώ τραβάτε δε βγαίνει κοιτάξτε καλύτερα μήπως υπάρχουν βίδες.

Αφού τα αφαιρέσετε, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε και τις δύο πλευρές των φίλτρων για να τραβήξετε όλη τη σκόνη και την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί επάνω τους.

2ο ΒΗΜΑ

Συνήθως, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα δε μπορείτε να τα καθαρίσετε τόσο αποτελεσματικά. Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα φίλτρα να μουλιάσουν μέσα σε ένα διάλυμα το οποίο θα αποτελείτε από ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και νερού. Το ξύδι θα καταστρέψει όλα τα βακτήρια αρκεί να το αφήσετε να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα.

3ο ΒΗΜΑ

Το τελευταίο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να τα ξεπλύνετε πολύ καλά βάζοντας λίγη πίεση, αλλά όχι και υπερβολική για να μην προκαλέσετε κάποιο πρόβλημα. Στην συνέχεια, καλό θα ήταν να τα αφήσετε να στεγνώσουν έξω από τον ήλιο, ενώ για να φύγουν τυχόν μυρωδιές θα μπορούσατε να τα ψεκάσετε όσο είναι ακόμη βρεγμένα με μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share