Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Παρελθόν οι κατσαρίδες: Το μείγμα από σκόρδο, πιπέρι και σαπούνι που έβαλε τέλος στον «εφιάλτη»

Σωτήρια λύση!

8 Ιουλίου 2022 08:57
Παρελθόν οι κατσαρίδες: Το μείγμα από σκόρδο, πιπέρι και σαπούνι που έβαλε τέλος στον «εφιάλτη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κατσαρίδες είναι ό, τι πιο ανατριχιαστικό και αηδιαστικό υπάρχει την άνοιξη και το καλοκαίρι και δυστυχώς στα περισσότερα σπίτια παρά τις απεντομόσεις.

Πού συχνάζουν

Είναι κοσμοπολίτικα έντομα και τα συναντούμε παντού σε σπίτια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, γραφεία, εργοστάσια, βιβλιοθήκες, σφαγεία κλπ. Οι ζημιές που προκαλούν δεν είναι συνήθως ποσοτικές, αλλά τόσο η παρουσία τους όσο και η πιθανότητα να μεταδώσουν ορισμένες ασθένειες τα κάνουν να θεωρούνται από τα σημαντικά ζωικά παράσιτα. Προτιμούν τα υγρά, σκοτεινά και προφυλαγμένα μέρη και ζουν οπουδήποτε υπάρχει νερό.

Ωστόσο μπορούν να ζήσουν και σε ξηρά μέρη και να πάρουν το νερό που τους χρειάζεται από την πρώιμη υγρασία. Η δραστηριότητα τους εκδηλώνεται σε μεγάλο βαθμό κατά τη νύχτα. Οι κατσαρίδες είναι παμφάγα και κάθε είδους τρόφιμο είναι δυνατόν να μολυνθεί από την παρουσία τους.

Εμείς σου βρήκαμε τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο για να απαλλαγείς από την ενοχλητική τους παρουσία και να βάλεις τέλος στον "εφιάλτη". Κοίτα πόσο απλό είναι.

κατσαριδεσ-σπιτι

Αν επιθυμείς το τέλος για τις κατσαρίδες στο σπίτι, χρησιμοποίησε για όπλο σου λίγο πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι! Δημιούργησε ένα μείγμα με μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη, ένα λιωμένο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο μέσα σε ένα λίτρο νερού. Άφησέ το σε μια γωνιά να ηρεμήσει για μια ώρα και σχεδόν έτοιμο! Πρόσθεσε τώρα μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι και το δημιούργημά σου μπορεί πια να μπει στη μάχη!

Ήρθε η στιγμή να το βάλεις στους χώρους εκείνους όπου αγαπούν να επισκέπτονται οι κατσαρίδες! Με την χαρακτηριστική μυρωδιά του θα τις κάνει να σπεύσουν σε φυγή κι εσύ, θα απαλλαγείς από την παρουσία τους! Αν πάλι θέλετε να είστε 100% σίγουροι πως δεν θα έχετε ξανά ανεπιθύμητες επισκέψεις, δείτε εδώ ένα ακόμη μικρό μυστικό.

Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες από αυτά τα δύο υλικά και απαλλαχθείτε από...τον εφιάλτη όλων!

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά, αλλά περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες για εσένα και το σπίτι σου. Με αυτό το μείγμα θα απαλλαχθείς μια για πάντα από τις κατσαρίδες!

Σήμερα, θα σας δείξουμε έναν ασφαλή τρόπο για την εξάλειψή τους και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας ξανααπασχολήσουν για αρκετό καιρό. Καλό θα ήταν να αποτρέψετε εξ'αρχής την γέννηση τους, απομακρύνοντας αρχικά τα αυγά τους!

Θα χρειαστείτε

1 κρόκο αυγού
30-50g Βορικού οξέος σε σκόνη

Παρασκευή:

Βάλτε σε ένα μπολ τον κρόκο και το βορικό οξύ.Ανακατέψτε για να κάνετε ένα παχύ μείγμα. Στη συνέχεια,φορώντας πάντα γάντια, φτιάξτε μικρές μπάλες από αυτό το μείγμα, αφήστε τις να στεγνώσουν για μια ώρα και στη συνέχεια τοποθετήστε τις γύρω από το σπίτι σε εξέχουσες θέσεις και γωνίες . Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κουζίνα και το μπάνιο.

Οι κατσαρίδες θα θα προσεγγίσουν τις μπάλες και θα τις αγγίξουν με το μουστάκι τους.

Η μπάλα του βορικού οξέος θα εξουδετερώσει την κατσαρίδα. Ένας αυξανόμενος αριθμός των κατσαρίδων θα έρθει κοντά στις μπάλες. Αρχικά, μπορεί να σκεφτείτε ότι αυτό το απλό τέχνασμα δεν έχει αποτελέσματα, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, θα καθαρίσετε ένα μεγάλο αριθμό νεκρών εντόμων και τελικά, θα εξαφανιστούν εντελώς.

Οι θηλυκές κατσαρίδες μπορούν να έχουν κάνει αυγά και να εκκολαφτεί μια νέα γενιά. Ως εκ τούτου, εάν χρειάζεται, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μετά από 6 μήνες.

Επιπλέον, μην ανησυχείτε για τις μπάλες του βορικού οξέος γύρω από το σπίτι σας, δεδομένου ότι είναι απολύτως ασφαλές για εσάς, την οικογένειά σας, τις γάτες σας, και τα σκυλιά. Το βορικό οξύ χρησιμοποιείται για την απολύμανση, αλλά δεν είναι τοξικό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share