Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρούχα σαν καινούργια: Το σπιτικό μαλακτικό με μαγειρική σόδα και άλλα 2 φυσικά υλικά που τα κάνει να «λάμπουν»

Μια οικονομική εναλλακτική λύση με άμεσα αποτελέσματα

7 Ιουλίου 2022 10:34
Ρούχα σαν καινούργια: Το σπιτικό μαλακτικό με μαγειρική σόδα και άλλα 2 φυσικά υλικά που τα κάνει να «λάμπουν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάντα ψάχνουμε για πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις στην καθημερινή μας ζωή. Η πραγματικότητα είναι ότι μπορούμε εύκολα να κατασκευάσουμε τα περισσότερα από τα προϊόντα που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ με φυσικά συστατικά που έχουμε στο σπίτι. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς θα φτιάξουμε παραπάνω από ένα φυσικό μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες. Παράλληλα, δείτε τα 3 βήματα που καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριο πιάτων

Πρόκειται για μια φυσική εναλλακτική λύση στα μαλακτικά υφασμάτων που μπορείτε να αγοράσετε, τα οποία είναι γεμάτα χημικές ουσίες που βλάπτουν το περιβάλλον. Αυτά τα χημικά προϊόντα μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υγεία μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε, προκαλώντας αλλεργίες ή σοβαρές δερματικές αντιδράσεις.

ρούχα απλωμένα σαν καινούργια

Για να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα, θέλουμε να σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό μαλακτικό χωρίς τοξίνες, το οποίο θα δώσει τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα από αυτό που συνήθως χρησιμοποιείτε. Μάθετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα σπιτικό μαλακτικό, 100% απαλλαγμένο από τοξίνες.

Αρχικά, αυτό το είδος μαλακτικού μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας φυσικά, φτηνά συστατικά. Είναι επίσης εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, επειδή λειτουργεί για όλα τα είδη ρούχων και με όλα τα προγράμματα του πλυντηρίου σας, καθώς και για το πλύσιμο στο χέρι.

Πώς θα φτιάξετε ένα μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξετε αυτό το προϊόν στο σπίτι. Πιθανότατα έχετε ήδη όλα τα απαραίτητα συστατικά στο ντουλάπι σας.

Τώρα θα σας δείξουμε μια σειρά επιλογών με διαφορετικά συστατικά. Το ιδανικό θα ήταν να τα δοκιμάσετε όλα και στη συνέχεια να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και σας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσετε, χρειάζεστε ένα δοχείο που κλείνει για να αποθηκεύσετε το μαλακτικό υφασμάτων. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε παλαιά ανακυκλωμένα μπουκάλια μαλακτικού ή απορρυπαντικού ή ακόμη και κενά μπουκάλια νερού.

Συνιστάται να το προσθέσετε στο πλυντήριο ακριβώς πριν από τον κύκλο ξεβγάλματος, όχι στην αρχή της πλύσης.

Σπιτικό μαλακτικό υφασμάτων με λευκό ξύδι

Για να κάνετε αυτό το μαλακτικό, χρειάζεστε τα παρακάτω συστατικά:

Προετοιμασία:

  • Αρχικά, ανακατέψτε το νερό με το ξύδι.
  • Πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα λίγη λίγη. Αφήστε τον αφρό να διαλυθεί και να εξαφανιστεί.
  • Μόλις τα τρία συστατικά είναι καλά αναμειγμένα, είναι έτοιμα για χρήση.

Το ξύδι λειτουργεί κατά των λεκέδων και βοηθά επίσης στο να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να το εφαρμόσετε σε ρούχα που έχουν λεκέδες από καφέ, κρασί ή ιδρώτα. Αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου 10 λεπτά, πριν τα πλύνετε στο πλυντήριο κανονικά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share