Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απαλλαγείτε από το τσίμπημα των κουνουπιών με 9 βήματα - Τα σιχαίνονται

Θα αποτελούν παρελθόν!

6 Ιουλίου 2022 12:55
Απαλλαγείτε από το τσίμπημα των κουνουπιών με 9 βήματα - Τα σιχαίνονται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως όταν εμφανίζονται τα κουνούπια κάθε βράδυ στην αυλή ή το μπαλκόνι σου, τότε εξαφανίζεστε εσείς; Αν δεν θες να υποφέρεις άλλο από «απρόσκλητους επισκέπτες», συνέχισε να διαβάζεις για να καταφέρεις να αποφύγεις να σε τσιμπήσουν τα κουνούπια. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό μπαλκονιού που θα σας σώσει από τον εφιάλτη των κουνουπιών.

  • Απομάκρυνε τα στάσιμα νερά.

Αφού εκεί θα αναπαραχθούν. Πότιζε το πρωί τις γλάστρες σου και απομάκρυνε το νερό από τα πιατάκια αν δεν θες να έχεις τα κουνούπια να τριγυρίζουν στα πόδια σου. Όσο περισσότερο τα απομακρύνεις από κοντά σου τόσο λιγότερο πιθανό είναι και να σε τσιμπήσουν, σωστά;

  • Βρες μία εντομοαπωθητική λοσιόν με DEET στην ετικέτα.

Όταν ψάχνεις μία λοσιόν ενάντια στα κουνούπια, καλό θα είναι να αγοράζεις μία με DEET 25-30% ή με 15% και άνω, αφού έτσι θα είσαι σίγουρος ότι θα απολαμβάνεις μέχρι και δύο ώρες προστασίας.
Και αν θέλεις να βγεις έξω νωρίς το απόγευμα και πρέπει να βάλεις αντηλιακό, φρόντισε να το κάνεις τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το αντικουνουπικό, ώστε να προλάβει να απορροφηθεί από το δέρμα. Τα εντομοαπωθητικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών.

  • Απόφυγε τα σκουρόχρωμα ρούχα

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, κάποια κουνούπια, ειδικά αυτά που τσιμπούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμούν τα πιο σκούρα ρούχα.

  • Μείνε μέσα το σούρουπο και την αυγή

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία από τα κουνούπια που προκαλούν προβλήματα εμφανίζεται κυρίως την αυγή και το σούρουπο. Όταν δεις, λοιπόν, τον ήλιο να αρχίζει να πέφτει, καλό θα είναι να μαζέψεις τα πράγματά σου και να φύγεις από την παραλία.

  • Ψάξε τις σίτες του σπιτιού σου για τρύπες και σχισμές

Το παιδάκι σου ή το σκυλάκι σου αποφάσισαν να πέσουν με φόρα στη σίτα και εσύ ακόμα δεν την έχεις φτιάξει; Τα κουνούπια μπορούν να γλιστρήσουν μέσα από κάθε τρυπούλα, οπότε αναβολές τέλος.

Απαλλαγείτε από το τσίμπημα των κουνουπιών με 9 βήματα - Τα σιχαίνονται

  • Βάλε ανεμιστήρες στους εξωτερικούς χώρους σύναξης

Θες να καλέσεις φίλους στο μπαλκόνι για έναν καφέ αλλά ανησυχείς ότι θα τρέχουν σύντομα να φύγουν από τα κουνούπια; Βγάλε έξω τους ανεμιστήρες. Τα κουνούπια δεν είναι και τα καλύτερα στο πέταγμα και δεν μπορούν να παρακάμψουν ένα λίγο πιο έντονο αεράκι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα σε τσιμπήσουν εύκολα τις ημέρες με αέρα, ενώ οι ανεμιστήρες είναι και ένας φυσικός τρόπος να τα απομακρύνεις.

  • Κάψε κεριά με σιτρονέλα

Και αν δεν έχεις ανεμιστήρα, αγόρασε μερικά κεριά σιτρονέλας και θα έχεις διπλό όφελος, αφού και θα κάνεις ατμόσφαιρα και θα απομακρύνεις τους μικρούς «βρικόλακες».

  • Μην στηρίζεσαι σε γιατροσόφια

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι αν πάρεις λάδι από σκόρδο και το τρίψεις στο δέρμα σου θα απομακρύνεις τα κουνούπια. Αυτό όντως ισχύει, αλλά η δράση του μάλλον διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

  • Τα γονίδια έχουν σημασία

Στο τέλος, το πόσο ένα κουνούπι θέλει να πιει το αίμα σου εξαρτάται από έναν τεράστιο παράγοντα: την βιολογία. Το ανθρώπινο σώμα αναδίδει περίπου 300 διαφορετικές μυρωδιές και έχει αποδειχθεί ότι μερικές από αυτές προσελκύουν ενώ άλλες απωθούν τα κουνούπια. Έτσι, μερικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προκαλούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών, χωρίς να το θέλουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share