Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γέμισε όλα τα συρτάρια της με σακουλάκια κανέλας - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το!

5 Ιουλίου 2022 13:22
Γέμισε όλα τα συρτάρια της με σακουλάκια κανέλας - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μάιος είναι συνήθως από τους πιο δύσκολους μήνες για όλες τις νοικοκυρές μιας και είναι ο μήνας που αποθηκεύονται όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα σε ντουλάπες και πατάρια και τη θέση τους παίρνουν τα καλοκαιρινά. Αυτό όμως δεν είναι τόσο απλό όσο μπορεί να ακούγεται καθώς τα χειμερινά ρούχα κατά την αποθήκευσή τους θέλουν ιδιαίτερη προσοχή μιας και κινδυνεύουν τόσο από το σκόρο, όσο και από την υγρασία.

Για να έχετε λοιπόν το κεφάλι σας ήσυχο πως τα αγαπημένα σας πουλόβερ θα παραμείνουν άθικτο και θα μοσχοβολάνε και τον επόμενο χειμώνα εμείς σας έχουμε τη λύση. Ο καλύτερος σύμμαχος σας είναι η κανέλα. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κανέλα αποδεικνύεται σωτήρια σε οικιακά θέματα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε την κουρτίνα σας του μπάνιου με κανέλα και ελαιόλαδο.

Αφού λοιπόν πλύνετε και σιδερώσετε τα ρούχα σας βάλτε στον πάτο από τα συρτάρια σας ένα ή περισσότερα σακουλάκια που θα έχετε γεμίσει με κανέλα. Να είστε σίγουροι πως τα ρούχα σας δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα.

κανελα-σπιτι-συρταρια-5-7

Έβαλε κανέλα πάνω στο καλοριφέρ και έλυσε το πρόβλημα κάθε νοικοκυράς

Οι έντονες μυρωδιές στο σπίτι είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικές και στην κορυφή της λίστας είναι η μυρωδιά από οτιδήποτε τηγανητό. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι περισσότερες νοικοκυρές και μπορεί να σας το λύσει στη στιγμή ένα μόνο ξυλάκι κανέλας!

Ακόμα κι αν η κουζίνα σου δε βρίσκεται στο ίδιο χώρο με το σαλόνι η μυρωδιά της τηγανίλας μπορεί να φτάσει όλο το σπίτι. Πόσο να αντέξει και ο απορροφητήρας; Νόστιμες και τραγανές οι πατάτες που συνόδευσαν το ψητό κατσαρόλας. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από τη μυρωδιά χωρίς να παγώσουν τα εσώψυχά σας. Τα ανοιχτά παράθυρα θα ήταν ωστόσο μία πρώτη κίνηση. Υπάρχουν λοιπόν κάποια υλικά που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας όπως, το πορτοκάλι, το ξύδι ή η κανέλα που σίγουρα θα μας σώσουν από τη βαριά μυρωδιά του τηγανιού. Ωστόσο, η κανέλα δεν κάνει θαύματα μόνο στο σπίτι αλλά και σε θέματα υγείας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το θαυματουργό ρόφημα από μέλι και κανέλα που θα αποβάλλει το περιττό λίπος από πάνω σας.

1.Βράσε νερό με λίγες σταγόνες ξύδι, κανέλα και γαρύφαλλο.

2.Βράσε νερό με φλούδες πορτοκάλι και κανέλα.

3.Αν ακόμα ανάβετε καλοριφέρ βάλε επάνω ένα αλουμινόχαρτο με φλούδες πορτοκάλι κι ένα ξυλάκι κανέλα.

4.Καθάρισε μια πατάτα και κάψε τις φλούδες της μέσα σε ένα σταχτοδοχείο, μαζί με μερικές φλούδες λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share