Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έπεσε λάδι στο ρούχο σας; Το απλό και πάμφθηνο υλικό που εξαφανίζει άριστα τους λεκέδες!

Τώρα ξέρετε και εσείς το κόλπο

3 Ιουλίου 2022 18:19
Έπεσε λάδι στο ρούχο σας; Το απλό και πάμφθηνο υλικό που εξαφανίζει άριστα τους λεκέδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους λεκέδες μιας και από τη στιγμή που θα γίνει δεν φεύγει καθόλου εύκολα. Ο λεκές από λάδι στα ρούχα είναι ό,τι πιο δύσκολο και άσχημο μιας και ένα λαδωμένο ρούχο χρειάζεται ειδικό χειρισμό για να «σωθεί».

Υπάρχει, όμως, ένα αντικείμενο που κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ και μπορεί να κάνει τους λεκέδες από λάδι… παρελθόν. Μιλάμε για την λευκή κιμωλία η οποία είναι απορροφητική και πρέπει απλά να την βάλετε πάνω στον λεκέ όσο είναι ακόμα φρέσκος.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε όσο περισσότερο μπορείτε το λάδι από το ρούχο με μια βαμβακερή πετσέτα. Έπειτα ρίξτε τριμμένη κιμωλία πάνω στον λεκέ και αφήστε την να δράσει. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί το λάδι.

Πλύντε κανονικά το ρούχο σας στο πλυντήριο και ο λεκές θα γίνει παρελθόν.

λεκεδεσ-ρουχα-κιμωλια

Λεκέδες στα ρούχα από αποσμητικό; Το απίθανο tip για να τους αφαιρέσεις

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που αφού πλύνατε το αγαπημένο σας μπλουζάκι, συνειδητοποιήσατε ότι οι κίτρινοι λεκέδες ή τα λευκά στίγματα από το αποσμητικό, είναι ακόμα στα ρούχα!

Εμείς βρήκαμε απλές και εύκολες λύσεις για να μη χρειαστεί να πετάς τη μπλούζα σου κάθε 2 ή 3 εβδομάδες!

Οι κίτρινοι λεκέδες δημιουργούνται συνήθως από την αντίδραση ανάμεσα στο αλουμίνιο, που εμπεριέχεται στα αποσμητικά σπρέι, και τον ιδρώτα. Ένας εύκολος τρόπος για να εξαφανίσουμε τους αντιαισθητικούς λεκέδες από τα λευκά μπλουζάκια είναι ο εξής:

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη βάζουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και 1 κουταλιά αμμωνία σκόνη. Τοποθετούμε το λεκιασμένο κομμάτι από το μπλουζάκι στη λεκάνη και τρίβουμε. Αφαιρούμε από τη λεκάνη και αφήνουμε για 15 λεπτά. Πλένουμε στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Αν, αφού πλυθεί, ο λεκές έχει εξαφανιστεί, τότε στεγνώνουμε κανονικά. Σε περίπτωση που ο λεκές παραμένει, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πριν στεγνώσει το ρούχο.

Για τα λευκά σημάδια στα σκουρόχρωμα μπλουζάκια ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Αναμειγνύουμε μισή κούπα χλιαρό νερό με μισή κούπα λευκό ξύδι και λίγο υγρό πιάτων. Εφαρμόζουμε το μείγμα στο σημείο που θέλουμε και τρίβουμε. Αφήνουμε 15 λεπτά να δράσει το μείγμα και ξεπλένουμε με χλιαρό προς κρύο νερό. Τοποθετούμε στο πλυντήριο. Αν στο τέλος της πλύσης, ο λεκές έχει καθαρίσει, στεγνώνουμε κανονικά. Αν ο λεκές παραμένει, ρίχνουμε μόνο λίγο λευκό ξύδι και το ξαναπλένουμε στο πλυντήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share