Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αλουμινόχαρτο το μαγικό: Το φοβερό κόλπο που κάνει τα μαχαιροπίρουνα να λάμπουν στο πλυντήριο πιάτων

Απλό και εξαιρετικά αποτελεσματικό

2 Ιουλίου 2022 16:41
Αλουμινόχαρτο το μαγικό: Το φοβερό κόλπο που κάνει τα μαχαιροπίρουνα να λάμπουν στο πλυντήριο πιάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πάντα απλά κόλπα, με τα οποία μπορείτε να κάνετε να λάμπουν όσα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων, με το αλουμινόχαρτο να είναι ικανό να κάνει τη διαφορά για τα μαχαιροπήρουνά σας.

Η χρήστης @carolina.mccauley με ένα βίντεο στην διάσημη πλατφόρμα σου δείχνει με ένα hack πώς να έχεις γυαλιστερά και αστραφτερά μαχαιροπήρουνα, με το μπολ με ξύδι επίσης να βοηθά.

Το φοβερό κόλπο στο πλυντήριο με τα μαχαιροπήρουνα

Τι κάνουμε, λοιπόν; Παίρνουμε αρκετό αλουμινόχαρτο, το κάνουμε μπαλάκι και το τοποθετούμε στη θήκη με τα μαχαιροπήρουνα. Στη συνέχεια γεμίζουμε τον υπολειπόμενο χώρο στη θήκη. Όταν θέσουμε σε λειτουργία το πλυντήριο, τότε το αλουμινόχαρτο αλληλεπιδρά με τα χημικά που έχουν οι ταμπλέτες του πλυντηρίου, χαρίζοντας έτσι ένα λαμπερό αποτέλεσμα στα μαχαιροπήρουνά μας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται στη χημεία ανταλλαγή ιόντων. Τα χημικά της ταμπλέτας ενεργοποιούν τα μέταλλα του αλουμινόχαρτου, δίνοντας έτσι γυαλάδα στα μαχαιροπήρουνα. Είναι αλήθεια ότι τα πολλά πλυσίματα μπορεί να κάνουν τα μαχαιροπήρουνά σου να θαμπώσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα τα δεις να λάμπουν ξανά σαν καινούργια.

Ο χρήστης που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στο TikTok σου δείχνει βήμα προς βήμα πώς να το κάνεις και εσύ.

Βάζει στο τηγάνι αλουμινόχαρτο και ρίχνει αυγά - Ο λόγος είναι τρομερός

Το αλουμινόχαρτο έχει αποδειχτεί σωτήριο σε άπειρα θέματα και καθημερινά μαθαίνουμε και μια νέα χρήση του που μας εκπλήσσει -δείτε εδώ τι σας παρουσιάσαμε-. Σήμερα, το Athensmagazine.gr θα σου δείξει πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί στην κουζίνα αλλά όχι με τον τρόπο που γνωρίζαμε έως τώρα.

Για μια νοικοκυρά το πλύσιμο των πιάτων είναι βασανιστικό αλλά ακόμη χειρότερο είναι το πλύσιμο των ταψιών και των τηγανιών κι αυτό γιατί το λίπος από το τηγάνισμα ή το ψήσιμο μένει στον πάτο του σκεύους και παίρνει ώρες ατελείωτες με τρίψιμο για να απομακρυνθεί.

Η λύση βρίσκεται στο αλουμινόχαρτο. Η γυναίκα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο βρήκε τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο για να λύσει το πρόβλημά της. Στρώνει, λοιπόν, τον πάτο ενός τηγανιού με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τηγανίζει κανονικά τα αυγά της. Αφού το γεύμα της είναι έτοιμο παίρνει απλά το αλουμινόχαρτο και το πετάει και με αυτόν τον τρόπο το τηγάνι της παραμένει πεντακάθαρο.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικές ακόμη "μυστικές" χρήσεις του αλουμινόχαρτου στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share