Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λύστε το πρόβλημα μια για πάντα: Το απλό κόλπο για να ξεκολλήσετε τις πατάτες που κολλάνε στο ταψί

Δεν το γνωρίζαμε!

1 Ιουλίου 2022 19:11
Λύστε το πρόβλημα μια για πάντα: Το απλό κόλπο για να ξεκολλήσετε τις πατάτες που κολλάνε στο ταψί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε ετοιμάσει ένα όμορφο γεύμα, αλλά όλα δείχνουν να πλησιάζουν στην… καταστροφή; Έχουν κολλήσει οι πατάτες στο ταψί σας και δεν ξέρετε πώς να τις βγάλετε χωρίς να χάσετε… καμία;

Δεν χρειάζεται πανικός, μια και υπάρχει λύση και μάλιστα είναι εξαιρετικά εύκολη και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ για να μπορέσετε να θέσετε σε… εφαρμογή το σχέδιό σας. Απλά θα χρειαστείτε λίγο… νερό. Ρίξτε λίγο νερό στο ταψί, μόλις βγει από το φούρνο και κουνήστε ελαφρά για να ξεκολλήσουν οι πατάτες.

Προσοχή: Τι μπορεί να πάθεις από μία πατάτα που έχει πρασινίσει

Σε όλους έχει συμβεί να έχει αγοράσει πατάτες και αυτές να έχουν φυτρώσει ή να έχουν πρασινίσει στην εξωτερική επιφάνεια. Οι περισσότεροι το αγνοούμε και τις χρησιμοποιούμε κανονικά.

Τώρα οι επιστήμονες έρχονται και μας προειδοποιούν ότι η συνήθης πρακτική να κόβουμε το κομμάτι που έχει αλλοιωθεί και να μαγειρέψουμε την υπόλοιπη πατάτα, είναι επικίνδυνη για την υγεία μας. Αν παρατηρήσετε ότι η πατάτα έχει αλλάξει χρώμα, σημαίνει ότι η πατάτα έχει αρχίσει και παράγει σολανίνη. Πρόκειται για μία πολύ τοξική ουσία, ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Η σολανίνη αρχίζει και παράγεται, όταν η πατάτα διατηρείται σε υγρά και σκοτεινά μέρη. Έχουν καταγραφεί μέχρι και θάνατοι από κατανάλωση πατάτας, κυρίως σε άτομα που τρέφονται αποκλειστικά με πατάτες. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξετε και να καταφύγετε σε γιατρό, είναι οι έντονοι πόνοι στο στομάχι και η υπνηλία.

πατατεσ-ταψι-κολλανε-1-7

Πετάς τις φλούδες από τις πατάτες; Μετά από αυτό θα τις κρατάς!

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να καθαρίζουν τις πατάτες για να τις χρησιμοποιήσουν στο φαγητό και να πετάνε στα σκουπίδια τις φλούδες από το καθάρισμα. Αν ήξεραν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, σίγουρα θα άλλαζαν συνήθειες!

Δείτε πόσα πράγματα μπορούν να μας προσφέρουν οι φλούδες από τις πατάτες, τόσο σε θέματα άμεσης υγείας, όσο και και σε θέματα εξωτερικής ομορφιάς:

Οι φλούδες από τις πατάτες:

Βοηθούν στην απώλεια βάρους: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε σάκχαρα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του βάρους σας. Οι φλούδες πατάτας περιέχουν ασήμαντη ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου. Αν τρώτε και την φλούδα της πατάτας, τότε θα χορτάσετε ευκολότερα έχοντας ταυτόχρονα καταναλώσει λιγότερες θερμίδες, αφού θα μειώσετε την ποσότητα που θα φάτε από άλλες τροφές.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό: Η φλούδα της πατάτας περιέχει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και αρκετό ασβέστιο, που είναι απαραίτητο στην δόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.

Μειώνουν τη χοληστερόλη του αίματος: Η φλούδα της πατάτας έχει πολλές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία. Όλα αυτά έχουν άμεση και θετική επίπτωση στο επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.

Λειτουργούν ως φυσικός παράγοντας χρωματισμού των μαλλιών: Πολύ λίγα άτομα γνωρίζουν την εκπληκτική ιδιότητα του φλοιού της πατάτας να μειώνει τις γκρίζες τρίχες. Η φλούδα της πατάτας περιέχει διάφορα ζωτικά συμπληρώματα που σας βοηθούν να διατηρήσετε την εμφάνιση και το χρώμα στα μαλλιά σας.

Απαλύνουν τα σκούρα σημάδια στην επιδερμίδα: Η φλούδα της πατάτας περιέχει αντιβακτηριακές και φαινολικές ουσίες που βοηθούν στην μείωση του αποχρωματισμού του δέρματος. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να τρίψετε την φλούδα της πατάτας πάνω στα “θαμπά” σημεία της επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κύκλων στα μάτια.

Αποτελεσματικές ενάντια στα εγκαύματα στο δέρμα: Είναι ένα από τα πιο κλασικά και παλιά “γιατροσόφια” για τα εγκαύματα. Η φλούδα της πατάτας ανακουφίζει από τον πόνο και το κάψιμο ενός εγκαύματος, ενώ περιέχει συστατικά που έχουν ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, η οποία περιορίζει την λοίμωξη σε ανοιχτές πληγές στο δέρμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share