Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το κόλπο της γιαγιάς: Πεντακάθαρη λεκάνη με λεμόνι και 1 ακόμα φυσικό υλικό

Θα σας λύσει τα χέρια!

1 Ιουλίου 2022 13:33
Το κόλπο της γιαγιάς: Πεντακάθαρη λεκάνη με λεμόνι και 1 ακόμα φυσικό υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η λερωμένη τουαλέτα δεν είναι μόνο αποκρουστική... είναι ταυτόχρονα και ανθυγιεινή. Για τον λόγο αυτό πρέπει να καθαρίζετε συχνά αυτό το σημείο του μπάνιου σας, όπως και τις κουρτίνες, οι οποίες είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα. Πως θα καθαρίσετε όμως αποτελεσματικά και δραστικά την τουαλέτα;

Η λύση κρύβεται στην μαγειρική σόδα και το λεμόνι!

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Καθαρίζει, γυαλίζει και εξαφανίζει άσχημες οσμές. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι, για τους οποίους το καθάρισμα μπάνιου με σόδα θεωρείται πολύ καλή και οικονομική λύση για να μοιάζουν οι επιφάνειες σαν καινούργιες. Για να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας με σόδα, η διαδικασία είναι απλή.

  • Πασπαλίστε ένα στρώμα σόδας πάνω στα τοιχώματα της λεκάνης.
  • Αφήστε τη να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα.
  • Το επόμενο πρωί τρίψτε καλά με το βουρτσάκι της τουαλέτας.

Πεντακάθαρη λεκάνη

Μαγειρική σόδα και λεμόνι

Αν η λεκάνη σας χρειάζεται πιο... απαιτητικά μέσα από την μαγειρική σόδα, μπορείτε να την συνδυάσετε με λεμόνι. Η δράση του λεμονιού σε συνδυασμό με τη σόδα θα απομακρύνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λεκέδες και θα αφήσει μια αίσθηση δροσιάς στο μπάνιο σας.

  • Φτιάξτε ένα μείγμα από φρέσκο λεμόνι και σόδα,
  • Αφήστε το να δράσει για μία νύχτα
  • Το επόμενο πρωί τρίψτε καλά με το βουρτσάκι της τουαλέτας.

Η μόνη λύση: Πώς να αφαιρέσετε την σκουριά από τον νιπτήρα και τη μπανιέρα!

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη. Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share