Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πλύσιμο στο χέρι: Τα 5 κοινά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν τα ρούχα

Δεν είχαμε ιδέα!

1 Ιουλίου 2022 13:23
Πλύσιμο στο χέρι: Τα 5 κοινά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν τα ρούχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ουδείς αλάνθαστος, σωστά; Για να αποφύγετε μικρές αναποδιές που μπορεί να καταστρέψουν τα αγαπημένα σας ρούχα που είναι μόνο για πλύσιμο στο χέρι, διαβάστε παρακάτω για να αφήσετε όλα τα λάθη στο παρελθόν. Παράλληλα, δείτε γιατί δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο

  • Λάθος 1: Βάζετε τα ρούχα σας σε άδειο νιπτήρα Αντιμετωπίστε το πλύσιμο στο χέρι όπως το μπάνιο που σας αρέσει να απολαμβάνετε στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας. Τι εννοούμε; Όπως ακριβώς δε θα σας άρεσε να βυθιστείτε σε μια άδεια μπανιέρα, έτσι και το αγαπημένο σας πουλόβερ δεν πρέπει να αγγίζει το νιπτήρα του μπάνιο σας προτού το γεμίσετε με νερό κι απορρυπαντικό. Κι αυτό γιατί η δύναμη με την οποία πέφτει το νερό πάνω στο ύφασμα μπορεί να σκληρύνει την υφή του, ενώ το ξέβγαλμα των ρούχων γίνεται πιο δύσκολη υπόθεση όταν ρίχνετε το απορρυπαντικό απευθείας πάνω τους. Φροντίστε λοιπόν να γεμίζετε το νιπτήρα ή τη λεκάνη με χλιαρό ή κρύο νερό (ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα του ρούχου) και, παράλληλα, να διαλύετε σε αυτό τη δόση του απορρυπαντικού που αναγράφεται στη συσκευασία του. Στη συνέχεια, βυθίστε τα ρούχα σας στο νερό και πιέστε τα προς τα κάτω για μερικά λεπτά προτού τα αφήσετε να μουλιάσουν σε αυτό.
  • Λάθος 2: Τρίβετε τους λεκέδες Το τρίψιμο -ειδικά αν είναι έντονο κι επίμονο- μπορεί να καταστρέψει τα υφάσματά σας ειδικά αν είναι ευαίσθητα (π.χ. μετάξι). Ρίξτε λίγο ειδικό απορρυπαντικό για την αφαίρεση λεκέδων ή λίγο υγρό απορρυπαντικό στα δάχτυλά σας και απλώστε το στους λεκέδες κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Τέλος, φροντίστε να πιέσετε μαλακά το ρούχο προς τα κάτω για μερικά λεπτά και αφήστε το να μουλιάσει για 15-20 λεπτά προτού το ξεπλύνετε καλά.

Πλύσιμο στο χέρι ρούχα

  • Λάθος 3: Ανοίγετε τη βρύση για να ξεβγάλετε τα ρούχα σας Τα υφάσματα τεντώνουν και ξεχειλώνουν όταν έρχονται σε άμεση επαφή με το τρεχούμενο νερό. Για αυτό, λοιπόν, είναι προτιμότερο να ξεπλύνετε τα ρούχα σας όπως ακριβώς τα... πλένετε: σε μια λεκάνη με νερό. Προτού τα ξεβγάλετε, αφαιρέσετε τα ρούχα από τη λεκάνη κρατώντας τα με τα δύο χέρια (για καλύτερη υποστήριξη) και τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι. Αν ο νιπτήρας σας διαθέτει ψεκαστήρα, τότε δεν έχετε παρά να τον χρησιμοποιήσετε για να ξεπλύνετε τα ελαφριά ρούχα σας (όπως τα εσώρουχα και τα μαγιό σας) τοποθετώντας το σουρωτήρι κάτω από τη βρύση. Διαφορετικά, γεμίστε το νιπτήρα ή μια λεκάνη με καθαρό κρύο νερό, βυθίστε τα ρούχα σας σε αυτό και πιέστε τα προς τα κάτω 3-4 φορές για να διαπεράσει το νερό τις ίνες τους.
  • Λάθος 4: Στραγγίζετε τελείως το νερό Οι ίνες των ευαίσθητων υφασμάτων καταστρέφονται κάθε φορά που τα στύβετε δυνατά. Αν, λοιπόν, θέλετε να απομακρύνετε την υγρασία από το αγαπημένο σας μεταξωτό φόρεμα, τότε προτιμήστε να το αφαιρέσετε από το νεροχύτη ή τη λεκάνη και να το στραγγίξετε ελαφρά. Στη συνέχεια, απλώστε το πάνω σε μια καθαρή πετσέτα και κάντε την ρολό πιέζοντας ελαφρά το ρούχο καθώς την διπλώνετε για να αφαιρέσετε το νερό.
  • Λάθος 5: Απλώνετε τα ρούχα για να στεγνώσουν Για να διασφαλίσετε ότι τα ρούχα σας, ειδικά τα μάλλινα, δε θα ξεχειλώσουν, προτιμήστε να τα απλώνετε σε κάποια επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσουν. Επομένως, τοποθετήστε τα πάνω σε στεγνές πετσέτες και αφήστε τα να στεγνώσουν με αυτόν τον τρόπο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share