Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: 9+1 tips για να μειώσετε την ακαταστασία στον χώρο σας - Ολοκληρώστε με σκούπισμα και σφουγγάρισμα

Δώστε βάση!

1 Ιουλίου 2022 13:33
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: 9+1 tips για να μειώσετε την ακαταστασία στον χώρο σας - Ολοκληρώστε με σκούπισμα και σφουγγάρισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι από εκείνες τις δουλειές που δεν πρέπει να αμελείτε για κανέναν λόγο. Σας έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Tips για τέλειο σφουγγάρισμα - Πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις

1. Βάλτε προτεραιότητες για το τι είναι πιο σημαντικό να καθαρίσετε πρώτα, ειδικά αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Αν ζείτε με την οικογένεια σας, μοιράστε τις δουλειές και στα άλλα μέλη. Αν ο καθένας κάνει κάποια βασικά πράγματα καθημερινά – ή σε εβδομαδιαία βάση – το σπίτι θα διατηρείται τακτικό χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

2. Φροντίστε να επιστρέφετε στην αρχική του θέση ό,τι χρησιμοποιείτε, ώστε να μη δημιουργείται ακαταστασία στους κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή καθιστικό, κουζίνα και μπάνιο. Άλλωστε, σύμφωνα με το φενγκ σούι η ακαταστασία σας κοστίζει λεφτά.

3. Το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα θα πρέπει να γίνονται μια συγκεκριμένη μέρα μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να μην παραμελείται η καθαριότητα του σπιτιού.

4. Ο πιο σωστός τρόπος για να καθαρίζετε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού είναι να ξεκινάτε πάντα από πάνω προς τα κάτω. Ειδικά όταν ξεσκονίζετε, θα πρέπει πάντα να πηγαίνετε από πάνω προς τα κάτω για να μη μεταφέρεται η σκόνη. Όσον αφορά το σκούπισμα ξεκινήστε πάντα από την πιο μέσα γωνία του κάθε δωματίου και κατευθυνθείτε προς τις γωνίες που βρίσκονται πιο κοντά σε πόρτες και παράθυρα.

5. Όταν τελειώνετε από το ένα δωμάτιο και μεταφέρεστε στο άλλο παίρνετε μαζί τα καθαριστικά και λοιπά σύνεργα να κλείνετε την πόρτα για να μην ξαναλερωθεί ο χώρος.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: 9+1 tips για να μειώσετε την ακαταστασία στον χώρο σας - Ολοκληρώστε με σκούπισμα και σφουγγάρισμα

6. Καθαρίστε τις πόρτες! Είναι το πρώτο σημείο του σπιτιού που βλέπουν οι καλεσμένοι μας αλλά και φυσικά και εσείς οι ίδιοι. Έχετε παρατηρήσει ότι όταν είναι καθαρές οι πόρτες του σπιτιού, τότε όλο το σπίτι φαίνεται καλύτερο; Αρχίστε τρίβοντας την πόρτα από πάνω μέχρι κάτω με ένα πανάκι, το οποίο θα ξεπλένετε σε μια λεκάνη με νερό και σαπούνι.

7. Η σκόνη εισχωρεί παντού και μπορεί να φθείρει υφάσματα, κουρτίνες και έπιπλα. Φροντίστε να μην αφήνετε συνεχώς ανοιχτά τα παράθυρα και όπου μπορείτε χρησιμοποιήστε καλύμματα. Μην αφήνετε τη σκόνη να μαζευτεί, γιατί τότε θα έχετε πλέον να αντιμετωπίσετε ένα παχύ στρώμα βρωμιάς.

8. Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα καλαθάκι στην κουζίνα ή στον χώρο όπου βρίσκεται η είσοδος του σπιτιού σας για να ρίχνετε μέσα τα κλειδιά σας, τα κινητά σας κ.λπ. μικροπράγματα και να μη βρίσκονται σκορπισμένα σε όλα τα δωμάτια.

9. Βάλτε μέσα στο WC μεγάλα καλάθια για τα άπλυτα. Έτσι δεν θα υπάρχουν πότε πεταμένα ρούχα από εδώ και από εκεί.

10. Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ συμμαζέψτε το καθιστικό και βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων. Θα έχετε οικονομικότερη χρέωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ και το πρωί θα βρείτε πλυμένα τα σερβίτσια σας, έτοιμα για τοποθέτηση.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share