Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Θα αλλάξει η ζωή σας: Αυτό το φυτό είναι συνώνυμο της τύχης!

Θα δείτε θετικές εξελίξεις!

1 Ιουλίου 2022 12:36
Θα αλλάξει η ζωή σας: Αυτό το φυτό είναι συνώνυμο της τύχης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί άνθρωποι που αγαπάνε τα φυτά, φροντίζουν να έχουν πολλά στον προσωπικό τους χώρο και από διάφορα είδη.

Παρ' όλα αυτά, κάποια από τα αγαπημένα μας φυτά φημολογείται ότι δίνουν θετική ενέργεια και ελκύουν θετικές αλλαγές στη ζωή μας.

Δείτε επίσης: Πετάξτε το τώρα από το σπίτι: Αυτό είναι το φυτό που φέρνει γρουσουζιά και κακοτυχία

Δύο από τα τυχερά φυτά είναι η κρασούλα και ο πόθος, τα οποία μάλιστα είναι αρκετά εύκολα στο να τα διατηρήσετε ζωντανά. Ωστόσο, υπάρχει ένα επιπλέον, που το αγνοούν οι περισσότεροι.

Ο λόγος για το σπαθίφυλλο!

σπαθίφυλλο φυτό

Το σπαθίφυλλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Το εντυπωσιακό άσπρο χρώμα του, δημιουργεί μία πολύ ελκυστική αντίθεση με το σκούρο πράσινο χρώμα των φύλλων του που το κάνει να ξεχωρίζει.

Με καταγωγή από την κεντρική και νότια Αμερική, το σπαθίφυλλο είναι γνωστό και ως “κρίνος της ειρήνης” (peace lily), καθώς θυμίζει τη λευκή σημαία που αποτελεί σύμβολο ανακωχής και αγνότητας.

Βάζει παγάκια μέσα στη γλάστρα - Δείτε τι θα συμβεί στα φυτά και αμέσως θα το κάνετε

Αυτό το κόλπο με τα παγάκια στη γλάστρα, θα αλλάξει κυριολεκτικά τα φυτά σας. Όταν δείτε σε τι βοηθάει, σίγουρα θα το δοκιμάσετε.

Μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου των φυτών που έχουμε στο σπίτι μας είναι το υπερβολικό πότισμα. Η λύση όμως μπορεί να κρύβεται στην κατάψυξη μας.

Αντί να ποτίσετε τα φυτά σας με το ποτιστήρι και να γεμίσετε παντού νερά, μπορείτε να βάζετε ένα μεγάλο παγάκι (ή αρκετά μικρά) στο χώμα μια φορά την βδομάδα. Η Jillian από το "I Am a Homemaker" λέει ότι τα παγάκια λιώνουν αργά και αφήνουν τις ρίζες να απορροφούν το νερό με την ησυχία τους. Ακόμα ένα κόλπο που θα τα σώσει, μετά από αυτό με τη ζάχαρη.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική επίσης και για κρεμαστά φυτά ή ορχιδέες, γιατί οι ρίζες τους πρέπει να στραγγίζουν καλά, χωρίς να μένει νερό στον πάτο της γλάστρας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share