Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

4+1 μυστικά για να μην σας τσιμπήσουν τα κουνούπια το καλοκαίρι

Φυσικά και οικονομικά κόλπα!

30 Ιουνίου 2022 12:37
4+1 μυστικά για να μην σας τσιμπήσουν τα κουνούπια το καλοκαίρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να λατρεύουμε το καλοκαίρι που πλησιάζει αλλά σίγουρα δεν θέλουμε με τίποτα να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους τα πιο ενοχλητικά έντομα της εποχής: τα κουνούπια.

Δείτε 5 έξυπνους και πρωτότυπους τρόπους που θα κρατήσουν τους ανεπιθύμητους μουσαφίριδες μακριά από εσάς και το σπίτι σας. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό που χαρίζει ομορφιά και θα σας σώσει από το πρόβλημα των κουνουπιών

  • Αφήστε τα φυτά σας να μεγαλώσουν

Υπάρχουν μερικά φυτά, όπως είναι το λεμονόχορτο και η λεβάντα που αποτελούν τέλεια φυσικά εντομοαπωθητικά και αντικουνουπικά. Αφήστε τα να μεγαλώσουν στις γλάστρες σας και δείτε τα κουνούπια και εξαφανίζονται.

  • Κάντε ένα μπάνιο

Αντί να αρχίσετε να ψεκάζεστε με διάφορα σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δοκιμάστε να κάνετε ένα μπάνιο και να απλώσετε στο σώμα σας μερικές σταγόνες έλαιο citronella.

4+1 μυστικά για να μην σας τσιμπήσουν τα κουνούπια το καλοκαίρι

  • Ανάψτε μια φωτιά

Μπορεί κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό μέσα στην πόλη αλλά όσοι από εσάς μένετε σε χωριά, το να ανάψετε μια μικρή φωτιά είναι εύκολη υπόθεση. Ο καπνός θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά και εσείς θα έχετε δημιουργήσει την τέλεια ατμόσφαιρα.

  • Κρεμάστε νεροσακούλες

Πάρτε τις κλασικές σακούλες τροφίμων και βάλτε νερό μέχρι τη μέση. Ρίξτε μέσα μερικά κέρματα και κρεμάστε τις κοντά στις μπαλκονόπορτες από όπου συνηθίζουν να μπαίνουν τα ενοχλητικά κουνούπια. Αυτό που θα συμβεί θα είναι πως η λάμψη που θα δημιουργεί το νερό θα μπερδεύει τα κουνούπια κάνοντάς τα να πετούν προς λάθος κατεύθυνση.

  • Αρχίστε να τρώτε περισσότερο σκόρδο

Μπορεί να μην το εκτιμήσει το έτερόν σας ήμιση αλλά το σίγουρο είναι πως δεν θα το εκτιμήσουν καθόλου τα κουνούπια. Φάτε ή καταπιείτε μερικές σκελίδες σκόρδου (και μια είναι αρκετή) και δεν πρόκειται να σας πλησιάσει ούτε δείγμα κουνουπιού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share