Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το "νόστιμο" κόλπο για να εξαφανίσετε το πουρί από τη λεκάνη

Σπιτικό και οικονομικό κόλπο

30 Ιουνίου 2022 10:14
Το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δοκιμάστε σήμερα αυτό το εύκολο τρικ με το γιαούρτι και δείτε τι θα συμβεί στη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Τι θα χρειαστείτε

Για λεκάνη που αστράφτει θα χρειαστείτε απλά...λίγο ληγμένο γιαούρτι.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Απλώστε ληγμένο γιαούρτι μέσα στη λεκάνη σας και αφήστε το να δράσει για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε την λεκάνη σας. Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι πως το πουρί θα εξαφανιστεί χωρίς να χρειαστεί να τρίψετε ιδιαίτερα.

Το 'νόστιμο' κόλπο για να εξαφανίσετε το πουρί από τη λεκάνη

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά...σε όλους τους τομείς. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν όταν βάζετε γιαούρτι σε σωλήνες και λεκάνες στο σπίτι σας.

Τα βακτήρια και τα ένζυμα που υπάρχουν μέσα στο γιαούρτι διασπούν τα λίπη και όλες τις βρομιές. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, το γιαούρτι για να συντηρείτε καθαρούς τους σωλήνες σας αλλά και για αστραφτερή λεκάνη εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σε 1 μόλις λεπτό με αυτό το οικονομικό υλικό

Όσο φανατικοί με την καθαριότητα κι αν είστε δεν μπορείτε να ξεφύγετε με τίποτα από το ενοχλητικό πουρί που πάει και κάθεται στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Δείτε πώς με ένα απλό και οικονομικό υλικό που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας, θα το εξαφανίσετε σε μια νύχτα!

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας σας είναι η σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

μαγειρικη-σοδα-λεκανη-29-6

Κουζίνα: Το πάμφθηνο υλικό που κάνει «λαμπίκο» την κεραμική εστία

Η λύση είναι μία σίγουρα την έχετε ξανακούσει αλλά έχει σημασία και ο τρόπος. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν χωρίς να έχουν γρατζουνιές.

Αυτό θα το καταφέρουμε με την αγαπημένη μας μαγειρική σόδα και δύο πανάκια, ένα στεγνό και ένα βρεγμένο. Παράλληλα, δείτε εδώ πώς η μαγειρική σόδα μπορεί να καταστρέψει το δέρμα σας.

Ρίχνουμε πάνω στα μάτια την μαγειρική σόδα έτσι ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος τους και με το στεγνό πανάκι τρίβουμε (όχι με πολύ δύναμη) όλες τις επιφάνειες. Έπειτα, κάνουμε την ίδια διαδικασία με το βρεγμένο πανάκι, ενώ φροντίζουμε η σόδα να πάει παντού. Τέλος, ξεπλένουμε καλά τα πανάκι και καθαρίζουμε τις επιφάνειες από τα υπολείμματα σόδας. Έτοιμη!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share