Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

4 απλά βήματα για να μοσχοβολά το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα για ώρες

Αλάνθαστο κόλπο!

29 Ιουνίου 2022 20:26
4 απλά βήματα για να μοσχοβολά το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα για ώρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που όλοι θέλετε να νιώσετε με το που μπείτε στο σπίτι ύστερα από μια κουραστική μέρα; Μπορεί το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό να είναι ότι θέλετε να φάτε, να κοιμηθείτε, να κάνετε ντους, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που μετράει πολύ και επηρεάζει όλα όσα θα κάνετε μετά (και τη διάθεση με την οποία θα τα κάνετε) είναι οι μυρωδιές που υπάρχουν στον χώρο σας. Με την ευκαιρία, δείτε τον πιο σωστό και εύκολο τρόπος για σφουγγάρισμα του σπιτιού σας μετά από πάρτι.

  • Αλλάξτε τακτικά το νερό στον κουβά

Πολλές νοικοκυρές συνηθίζουν να σφουγγαρίζουν ολόκληρο το σπίτι με το ίδιο νερό στον κουβά και την ίδια ποσότητα απορρυπαντικού. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται δυσάρεστες οσμές από δωμάτιο σε δωμάτιο και ο χώρος δεν καθαρίζεται σε βάθος. Για να είστε σίγουροι πως ένας χώρος θα καθαριστεί καλά και πως θα μυρίζει όμορφα για πολλές ώρες πρέπει να γίνεται συχνή αλλαγή του νερού στον κουβά σφουγγαρίσματος.

  • Καθαρίστε τη σφουγγαρίστρα πριν και μετά τη χρήση

Μια βρώμικη σφουγγαρίστρα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καθαρίσει έναν χώρο όσο καθαρό και να είναι το νερό στον κουβά και όσο απορρυπαντικό και αν προσθέσετε. Καθαρίστε τη σφουγγαρίστρα σας καλά με ζεστό νερό, ξίδι και υγρό πιάτων πριν τη χρησιμοποιήσετε. Μόλις ολοκληρώσετε το σφουγγάρισμα, καθαρίστε την και πάλι ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση και μην ξεχνάτε να την αφήνετε ανοιχτή για να στεγνώνει πιο γρήγορα!

4 απλά βήματα για να μοσχοβολά το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα για ώρες

  • Χρησιμοποιήστε το σωστό απορρυπαντικό

Φανταστείτε να μπαίνετε στο σπίτι σας μετά από μια δύσκολη μέρα και αυτό να μυρίζει σαν εξοχή ή σαν μια ανθισμένη κοιλάδα! Πόσο τέλειο συναίσθημα θα ήταν αυτό;

  • Μην στραγγίζετε τη σφουγγαρίστρα στο πρώτο πέρασμα

Αν το πάτωμά σας δεν είναι ξύλινο, τότε μην στραγγίζετε τη σφουγγαρίστρα σας στο πρώτο πέρασμα. Αυτή η νέα τεχνική σφουγγαρίσματος φαίνεται να λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά στο καθάρισμα ενός χώρου και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τον τελευταίο καιρό. Σφουγγαρίστε όλο το δωμάτιο και μόλις το περάσετε μια φορά, στη συνέχεια στραγγίστε τη σφουγγαρίστρα και περάστε πάλι, φροντίζοντας τώρα να στραγγίζετε τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο σφουγγαρίσματος το πάτωμα καθαρίζεται καλύτερα και οι μυρωδιές του απορρυπαντικού ....θα «απλωθούν» καλύτερα στον χώρο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share