Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σε 1 μόλις λεπτό με αυτό το οικονομικό υλικό

Πανεύκολο κόλπο!

29 Ιουνίου 2022 15:05
«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σε 1 μόλις λεπτό με αυτό το οικονομικό υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο φανατικοί με την καθαριότητα κι αν είστε δεν μπορείτε να ξεφύγετε με τίποτα από το ενοχλητικό πουρί που πάει και κάθεται στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Δείτε πώς με ένα απλό και οικονομικό υλικό που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας, θα το εξαφανίσετε σε μια νύχτα!

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας σας είναι η σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

μαγειρικη-σοδα-λεκανη-29-6

Κουζίνα: Το πάμφθηνο υλικό που κάνει «λαμπίκο» την κεραμική εστία

Η λύση είναι μία σίγουρα την έχετε ξανακούσει αλλά έχει σημασία και ο τρόπος. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν χωρίς να έχουν γρατζουνιές.

Αυτό θα το καταφέρουμε με την αγαπημένη μας μαγειρική σόδα και δύο πανάκια, ένα στεγνό και ένα βρεγμένο. Παράλληλα, δείτε εδώ πώς η μαγειρική σόδα μπορεί να καταστρέψει το δέρμα σας.

Ρίχνουμε πάνω στα μάτια την μαγειρική σόδα έτσι ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος τους και με το στεγνό πανάκι τρίβουμε (όχι με πολύ δύναμη) όλες τις επιφάνειες. Έπειτα, κάνουμε την ίδια διαδικασία με το βρεγμένο πανάκι, ενώ φροντίζουμε η σόδα να πάει παντού. Τέλος, ξεπλένουμε καλά τα πανάκι και καθαρίζουμε τις επιφάνειες από τα υπολείμματα σόδας. Έτοιμη!

Ξέχασε το τηγάνι στο μάτι και πήρε φωτιά – Μόλις έριξε μαγειρική σόδα είδε…

Ανακαλύψαμε ακόμη μια χρηστική ιδιότητα της μαγειρικής σόδας που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε και μείναμε πραγματικά άφωνοι. Τι συμβαίνει όταν πιάσει φωτιά το τηγάνι μας;

Δεν είναι λίγες οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κανείς δεν γνώριζε μα τελικά αποδείχθηκαν σωτήριες λύσεις. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και να μας χαρίσει μικρά θαύματα τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε θέματα ομορφιάς.

Έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχάσουμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και κατά συνέπεια να δημιουργηθεί μια μικρή εστία φωτιάς στο τηγάνι μας. Πριν βιαστείτε να ρίξετε νερό ή να σκεπάσετε με μια πετσέτα, η πιο εύκολη λύση είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα. Κατά αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να σβήσετε τη φωτιά και ταυτόχρονα να απομακρύνεται τον καπνό που έχει καταπνίξει το χώρο σας.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικές ακόμη μυστικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share