Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Πήρε μια χούφτα ζάχαρη και πασπάλισε τα φυτά - Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Θα σας λύσει τα χέρια

29 Ιουνίου 2022 10:54
Πήρε μια χούφτα ζάχαρη και πασπάλισε τα φυτά - Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι θα συμβεί αν πάρετε μια χούφτα ζάχαρη και την ρίξετε πάνω στα φυτά σας; Ακούγεται περίεργο αλλά είναι ευφυέστατο!

Τα φυτά στον κήπο μπορούν πολύ εύκολα να πέσουν θύματα διαφόρων μικροσκοπικών παρασίτων και σκουληκιών. Για την αντιμετώπισή τους με φυσικό τρόπο, ισχύουν περίπου 2,5 κιλά ζάχαρης για κάθε 250 τ.εκ. του κήπου.

Η ζάχαρη θα τροφοδοτήσει μικροοργανισμούς, που θα αυξήσουν την οργανική ύλη του εδάφους, καθιστώντας τον κήπο ένα εχθρικό περιβάλλον για τα παράσιτα. Φροντίστε να έχετε στο σπίτι σας κάποιο από αυτά εδώ τα φυτά, που είναι πηγές οξυγόνου.

Τέλος, μπορείτε να ρίξετε στα φυτά σας άχνη ζάχαρη και κατακάθι από καφέ, που θα εμποδίσουν τα φύλλα να κιτρινίσουν.

5 φυτά για να διώξετε φυσικά τα κουνούπια από το χώρο σας

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα κουνούπια που "κυκλοφορούν" ανενόχλητα στο σπίτι σας; Το Athensmagazine.gr σας έχει τη λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε κάποια φυτά.

Οι ζέστες του καλοκαιριού, αλλά και η υγρασία "φέρνουν" στον κήπο ή στα μπαλκόνια κουνούπια. Για να αντιμετωπίσετε, λοιπόν, τα τσιμπήματα των κουνουπιών με φυσικό και οικολογικό τρόπο, η φύτευση φυτών είναι μια καλή λύση. Υπάρχουν αρκετά φυτά που τα διώχνουν για να επιλέξετε, κυρίως αρωματικά.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό είναι να φυτεύετε μία ομάδα από τα παρακάτω φυτά που θα διαβάσετε, προκειμένου να εξασφαλίσετε καλύτερη κάλυψη του χώρου και μέγιστη προστασία. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να φυτέψετε κάποιο από αυτά τα φυτά, δείτε εδώ ένα διαφορετικό κόλπο για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Αν λοιπόν, πλαισιώσετε τον κήπο σας με τέτοια φυτά, θα δημιουργήσετε ένα τείχος προστασίας που θα απομακρύνει επιτέλους τα κουνούπια.

Δείτε αυτά τα 5 φυτά παρακάτω:

  • Δυόσμος
  • Βασιλικός
  • Δενδρολίβανο
  • Λεβάντα
  • Γεράνι
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share