Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κόλπο της γιαγιάς για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες από τη κουζίνα μια και καλή

Παλιό και δοκιμασμένο μυστικό

29 Ιουνίου 2022 10:13
Το κόλπο της γιαγιάς για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες από τη κουζίνα μια και καλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν συχνά πυκνά κατσαρίδες στην κουζίνα τους. Τι είναι αυτό που φταίει; Γιατί τις βρίσκετε στην κουζίνα σας;

Παράλληλα, δείτε το αλάνθαστο κόλπο για κάτασπρη και πεντακάθαρη λεκάνη

Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι πως ακόμα κι αν καθαρίσετε σχολαστικά την κουζίνα σας μπορεί ακόμα να βρίσκετε κατσαρίδες σε κάποια σημεία της κουζίνας σας. Αυτό που πρέπει να τσεκάρετε πάση θυσία είναι η καφετιέρα του εσπρέσσο. Κι όμως, εκεί είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται η εστία των μικροβίων.

Επομένως η λύση βρίσκεται στην καθαριότητα της καφετιέρας σας. Και δεν υπάρχει καλύτερο κόλπο από το αλάνθαστο παραδοσιακό πόλπο των γιαγιάδων που απομάκρυναν τις κατσαρίδες από τη κουζίνα με δύο απλά σπιτικά υλικά, ξύδι και νερό. Επομένως, για να καθαρίσετε την καφετιέρα σας θα χρειαστείτε: 1 φλ. ξίδι και 2 φλ. νερό.

ξυδι-κατσαριδεσ

Βήματα

  • Ξεκινήστε γεμίζοντας την κανάτα της καφετιέρας με το ξίδι και το νερό.
  • Ρίξτε το περιεχόμενο της κανάτας στο δοχείο νερού της καφετιέρας και ανοίξτε τον διακόπτη.
  • Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αφήστε το νερό με το ξίδι στην κανάτα για περίπου 15 λεπτά.
  • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία-αυτή τη φορά μόνο με νερό για να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού από την καφετιέρα σας-άλλες δύο φορές. Κάθε φορά αφήνετε το νερό στην κανάτα για 15 λεπτά.
  • Στο τέλος ξεπλύνετε καλά την κανάτα και η καφετιέρα σας θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.

Πέρα από αυτό, όμως, θα πρέπει να καθαρίσετε τα πάντα στο εσωτερικό της καφετιέρας σας και για να μην τρυπώνουν μέσα σε αυτό κατσαρίδες, κλείστε κάθε χαραμάδα ή τρύπα με ταινίες.

Τι είναι, όμως, αυτό που προσελκύει τις κατσαρίδες;

Οι κατσαρίδες πηγαίνουν όπου υπάρχει υγρασία, σκοτάδι και πολύ ζέστη. Αυτά είναι, επομένως, τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέχετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share