Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Μαρμάρινες επιφάνειες «καθρέφτης»: Τρίψτε καλά με μαγειρική σόδα και θα αστράψουν από καθαριότητα!

Το πιο έξυπνο και οικονομικό κόλπο

29 Ιουνίου 2022 08:54
Μαρμάρινες επιφάνειες «καθρέφτης»: Τρίψτε καλά με μαγειρική σόδα και θα αστράψουν από καθαριότητα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ίσως να έχεις ήδη ακούσει για τις ευεργετικές καθαριστικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας. Μάλιστα, ίσως να την έχεις ήδη χρησιμοποιήσει για να καθαρίσεις κάποιο σημείο του σπιτιού. Επι τη ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε με μαγειρική σόδα τη κεραμική εστία.

Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι θα χαρείς να μάθεις πως ένα τόσο συχνά χρησιμοποιούμενο καθαριστικό είναι κατάλληλο και για τον καθαρισμό των μαρμάρων. Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική επιλογή για δύσκολους λεκέδες που σε προβληματίζουν. Ωστόσο, θα ήταν καλό ,σε κάθε περίπτωση, να προλάβεις το λεκέ σχετικά νωρίς. Είναι δύσκολο να αφαιρέσεις τους παλιούς λεκέδες από το μάρμαρο.

Εφαρμογή

Αν, λοιπόν, η ερώτηση σου είναι “ πώς να καθαρίσω τα μάρμαρα στο μπαλκόνι από δύσκολους λεκέδες; ”, να πώς θα σε βοηθήσει η σόδα.

  • Άπλωσε τη μαγειρική σόδα πάνω στα μάρμαρα του μπαλκονιού σου.
  • Στη συνέχεια, τρίψε τα μάρμαρα με ένα υγρό, αλλά καλά στραγγισμένο πανί. Τέλος, σφουγγάρισε το πάτωμα με χλιαρό νερό και στέγνωσε με ένα καθαρό πανί. Τα ίδια, ή και καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να πετύχεις αν αναμείξεις τη σόδα με το νερό εξαρχής.
  • Μπορείς, δηλαδή να δημιουργήσεις μια πάστα σόδας και νερού, με την οποία θα τρίψεις τα μαρμάρινα πατώματα.
  • Άφησε την πάστα να δράσει για αρκετές ώρες, χωρίς να πατάς στα σημεία όπου έχει απλωθεί. Μην ξεχάσεις πως στο τέλος θα πρέπει, και πάλι, να σφουγγαρίσεις με καθαρό νερό και να στεγνώσεις το πάτωμα.

μαγειρικη-σοδα

Η γιαγιά είχε το απόλυτο μυστικό για να λάμπει η μπανιέρα - Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα, το ξύδι και...

Η μπανιέρα είναι από τα πιο δύσκολα σημεία του σπιτιού για καθάρισμα, καθώς πολύ συχνά μαζεύονται άλατα και κιτρινίλες τα οποία θέλουν τρόπο για να καθαρίσουν. Παράλληλα, ανακαλύψτε το απίθανο κόλπο για να καθαρίσετε τη λεκάνη στην τουαλέτα σας χωρίς χημικά.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την μπανιέρα εύκολα με φυσικό τρόπο. Ας δούμε λοιπόν 3 διαφορετικούς τρόπους για τον καθαρισμό της μπανιέρας!

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε παλιούς επίμονoυς λεκέδες από την μπανιέρα σας. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα με ένα κουταλάκι της σούπας νερό και τρίψτε στους λεκέδες. Αφήστε αυτό το μείγμα στη λεκιασμένη περιοχή για περίπου μισή ώρα. Θα δείτε ότι το μείγμα αυτό έχει επίδραση στους λεκέδες. Τρίψτε λίγο τους λεκέδες και ξεπλύνετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκληρότερο υλικό, όπως ελαφρόπετρα κατά το τρίψιμο των μπανιέρες από πορσελάνη, αλλά εάν χρησιμοποιείτε ένα πιο μαλακό υλικό όπως ένα σφουγγάρι κατά τον καθαρισμό της μπανιέρας από σμάλτο και ακρυλικά υλικά, μπορείτε να αποφύγετε γρατσουνιές.

Ξύδι

Σε περιπτώσεις όπου δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χημικά καθαριστικά, το ξύδι, είναι ένα φυσικά όξινο υλικό το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο όταν καθαρίζετε μπανιέρες από πορσελάνη. Κλείστε την τάπα της μπανιέρας, γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό, έτσι ώστε οι λεκέδες να ανεβαίνουν προς τα πάνω και προσθέστε τρία φλιτζάνια ξύδι. Αφήστε το μείγμα νερού και ξυδιού στην μπανιέρα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Κατά την αποστράγγιση του νερού, τρίψτε τους λεκέδες με μια βούρτσα καθαρισμού.

Σαμπουάν

Όταν εξαντλήσετε όλους τους τρόπους καθαρισμού και δεν έχετε δει αποτέλεσμα, τότε το σαμπουάν θα σας δώσει τη λύση! Πάρτε το σαμπουάν σας και απλώστε το απευθείας στους λεκέδες. Θα δείτε ότι οι λεκέδες που βουρτσίζετε καλά αρχίζουν να εξασθενίζουν και το σαμπουάν δίνει επιπλέον λάμψη στη μπανιέρα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share