Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άρωμα φρεσκάδας στην κουζίνα: Το πανέξυπνο κόλπο για έναν μοσχομυριστό νεροχύτη!

Με φυσικό αρωματικό μείγμα

28 Ιουνίου 2022 13:00
Άρωμα φρεσκάδας στην κουζίνα: Το πανέξυπνο κόλπο για έναν μοσχομυριστό νεροχύτη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ειδικά όταν πέφτουν τροφές στον νεροχύτη, μερικές φορές μπορεί να βγάζει μια άσχημη μυρωδιά. Υπάρχει μια λύση για να τις περιορίσετε με ένα φυσικό και σπιτικό μείγμα που θα διώξει τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε το μείγμα σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. χυμό λεμονιού και 1/2 φλ. μαγειρική σόδα. Με αυτά τα δύο υλικά μόνο, θα έχετε καθαρούς νεροχύτες με όμορφη μυρωδιά.

Δείτε επίσης: Το μανιφέστο του άριστου σφουγγαρίσματος: Αυτά πρέπει να κάνετε για να μοσχομυρίζει για ώρες το σπίτι σας!

Ξεκινήστε να φτιάχνετε το μείγμα σας ζεσταίνοντας αρχικά τον χυμό λεμονιού και προσθέτοντας τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να διαλυθεί καλά η σόδα και μην αγχωθείτε αν δείτε να δημιουργείται αφρός. Ο αφρός είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης της μαγειρικής σόδας με το λεμόνι.

Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά ρίξτε το μείγμα μέσα στο νεροχύτη αργά-αργά και αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά. Αμέσως μετά ανοίξτε τη βρύση σας για να πέσει χλιαρό νερό ή ρίξτε εσείς χλιαρό νερό με μια κανάτα.

Έξτρα tip: Χρησιμοποιήστε το ίδιο μείγμα για να καθαρίσετε τους νεροχύτες και την μπανιέρα σας αλλά και τις υδρορροές στο μπαλκόνι. Αν η μυρωδιά επιμένει μπορείτε να δοκιμάσετε να ανακατέψετε παγάκια με αλάτι. Ρίξτε τα παγάκια με το αλάτι μέσα στο νεροχύτη και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω χυμό λεμονιού.

κουζινα-νεροχυτησ

Οι 5 τροφές που δεν πρέπει να πέφτουν στο νεροχύτη για να υπάρχει άρωμα φρεσκάδας στην κουζίνα

1) Ζυμαρικά, φλούδες από πατάτες, ρύζι: Οι τροφές αυτές μπορούν να φρακάρουν τις σωληνώσεις σε μικρό διάστημα χρόνου. Κάθε φορά που βράζετε ζυμαρικά και έρχεται η ώρα να τα σουρώσετε θυμηθείτε ότι όσα… σας γλιστρήσουν πρέπει να μαζευτούν και να πεταχτούν σε σακούλα.

2) Λάδι: Είναι ο Νο1 εχθρός των σωληνώσεων του σπιτιού. Αν πιστεύετε ότι ένα υγρό όπως το λάδι είναι αθώο ακριβώς γιατί είναι υγρό, κάνετε λάθος. Μπορεί να δημιουργηθεί μια μάζα που μπορεί να φρακάρει και να δημιουργήσει ζημιά μεγάλης έκτασης.

3) Κατακάθι καφέ, τσόφλια από αυγά: Κι όμως! Οι τροφές αυτές είναι ψηλά στη λίστα αυτών που δημιουργούν πρόβλημα στις σωληνώσεις. Δεν μπορούν να διαλυθούν και να απορροφηθούν εύκολα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Κάθε φορά που θέλετε να ξεφλουδίσετε ένα αυγό ή θέλετε να καθαρίσετε την καφετέρια σας ή τα φλιτζάνια σας θυμηθείτε να ρίχνετε τα υπολείμματα σε σακούλα.

4) Φλούδες από φρούτα και λαχανικά: Αν θέλετε να τα ξεφλουδίζετε στο νεροχύτη για να τα ξεπλένετε παράλληλα με τρεχούμενο νερό μπορείτε να το κάνετε. Ωστόσο οι φλούδες δεν θα πρέπει να πέφτουν στις σωληνώσεις γιατί διασπώνται δύσκολα.

5) Τροφές που έχουν φυτικές ίνες: Ζαρζαβατικά όπως μαρούλι, σέλινο, μαϊντανός μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στις σωληνώσεις σε βάθος χρόνου. Αν ξεφύγει κάτι κατά τη διάρκεια που τα ξεπλένετε δεν πειράζει τόσο, όσο όταν συστηματικά πέφτουν κομμάτια ολόκληρα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share