Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Κεραμική εστία «του κουτιού»: Το σπιτικό κόλπο που θα εξαφανίσει τις γρατζουνιές και θα την κάνει σαν καινούργια

Με συνδυασμό 2 υλικών

28 Ιουνίου 2022 11:28
Κεραμική εστία «του κουτιού»: Το σπιτικό κόλπο που θα εξαφανίσει τις γρατζουνιές και θα την κάνει σαν καινούργια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το να αποκτήσει η κεραμική σας εστία μια γρατζουνιά είναι πολύ εύκολο. Το να εξαφανίσετε, όμως, μια τέτοια γρατζουνιά δεν είναι και τόσο απλό ενώ μερικές φορές είναι και ακατόρθωτο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τις φλούδες λεμονιού που θα κάνουν το νεροχύτη να αστράφτει.

Τις περισσότερες φορές η ζάχαρη είναι αυτή που μπορεί να αφήσει κάποιες γραμμές πάνω στην εστία σας. Με ένα καλό καθάρισμα αυτές οι γραμμές μπορούν να εξαφανιστούν. Ρίξτε πάνω στην εστία σας χλυαρό νερό, αφήστε το για λίγο να μαλακώσει η επιφάνεια και έπειτα ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα. Περάστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι και οι «γρατζουνιές» σας θα γίνουν παρελθόν.

Αν οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές τότε δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Μπορείτε, όμως, να σώσετε την εστία σας από μελλοντικές γρατζουνιές. Μάθετε να χρησιμοποιείτε πάντα σκεύη με λείες βάσεις. Μην σέρνετε ποτέ τα σκεύη σας. Σηκώνετέ τα αν θέλετε να τα μετακινήσετε. Εάν σας πέσει πάνω ζάχαρη ή μέλι σκουπίστε αμέσως. Έχετε πάντα καθαρή την κεραμική σας κουζίνα. Μην την αφήνετε βρώμικη ούτε για μια ώρα.

κεραμικη-εστια

Παλιό αλλά αλάνθαστο: Το κόλπο της γιαγιάς για κεραμική εστία που αστράφτει με φυσικό τρόπο

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία. Με την ευκαιρία, δείτε το απίστευτο κόλπο για μπριζόλες που λιώνουν στο στόμα.

Τι θα χρειαστείτε

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share