Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Έριξε από ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα σε όλα τα έπιπλα του σπιτιού - 5 ώρες μετά τα σκούπισε και δεν πίστευε στα μάτια της

Κάνειο θαύματα!

28 Ιουνίου 2022 07:51
Έριξε από ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα σε όλα τα έπιπλα του σπιτιού - 5 ώρες μετά τα σκούπισε και δεν πίστευε στα μάτια της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, που μπορούμε να συναντήσουμε στο νεροχύτη της κουζίνας. Ωστόσο, τι μπορεί να κάνει στον καναπέ και τα λοιπά έπιπλα του σπιτιού; Το Athensmagazine.gr βρήκε τη λύση και θα σας την αποκαλύψει.

Αρκετές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες, τις καρέκλες ή τις πολυθρονες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας επίπλων που είτε είναι παλιά, είτε έχουν λεκέδες από τρόφιμα. Έτσι για να διώξετε αυτές τις οσμές, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Έριξε από ένα κουταλάκι σόδα σε όλα τα έπιπλα του σπιτιού - 5 ώρες μετά τα σκούπισε και δεν πίστευε στα μάτια της

Αφού καθαρίσετε τα έπιπλά σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

  • Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον έπιπλο και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα.
  • Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Το τρικ με τη μαγειρική σόδα για να "σώσετε" τα γυαλιά σας

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ανεμελιάς και πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία στα προσωπικά μας αντικείμενα και αξεσουάρ με πρώτο και κύριο τα γυαλιά, είτε μυωπίας, είτε ηλίου. Πόσες φορές δεν έχετε "πετάξει" τα γυαλιά σας μέσα στην τσάντα σας και βγάζοντας τα είναι γεμάτα γραντζουνιές;

Τα πλήρωσες ακριβά και σκέφτεσαι πως να αντικαταστήσεις τον φακό; Δεν χρειάζεται! Ό,τι και να έχει συμβεί υπάρχουν οι τρόποι που μπορούν να σβήσουν όλες τις γρατσουνιές από τα γυαλιά σας και μάλιστα φυσικοί με πρώτο και καλύτερο το τρικ με τη μαγειρική σόδα.

Είναι ένα υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτια με αμέτρητες χρήσεις σε πάμπολλα θέματα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ποτίσετε τα φυτά σας με μαγειρική σόδα και νερό.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με μερικά μικρά μυστικά που θα "σώσουν" τα γυαλιά σας:

1. Μαγειρική σόδα και νερό

Αφού καθαρίσετε τα γυαλιά σας με ένα πανί με μικροΐνες, ανακατέψτε 1 κ.σ μαγειρική σόδα με 1 κ.γ νερό σε ένα μικρό μπολ για να φτιάξετε μία πάστα. Καλύψτε τον φακό με την πάστα χρησιμοποιώντας ελαφριά πίεση και μετά ξεπλύντε.

2. Βρεφικό σαμπουάν

Χρησιμοποιήστε ένα πανί με μικροΐνες για να διώξετε τις γρατσουνιές. Αυτό το σαπούνι χωρίς χημικά βοηθάει στην προστασία των φακών σας.

3. Λευκό ξύδι

Βάλτε λίγο λευκό ξύδι με μαγειρική σόδα (περιμένετε να σταματήσει να αφρίζει).

Έριξε από ένα κουταλάκι σόδα σε όλα τα έπιπλα του σπιτιού - 5 ώρες μετά τα σκούπισε και δεν πίστευε στα μάτια της

4. Απορρυπαντικό πιάτων και καθαριστικό για τα τζάμια

Συνδυάστε μερικές σταγόνες από απορρυπαντικό πιάτων με καθαριστικό για τα τζάμια για να κάνετε τα γυαλιά σας να λάμπουν.

5. Οινόπνευμα

Συνδυάστε το με μαγειρική σόδα σε ένα πανί με μικροΐνες για να καθαρίσετε και τις πιο μικρές γρατσουνιές.

6. Διώξτε τις γρατσουνιές με οδοντόκρεμα

Θα χρειαστείτε απλή οδοντόκρεμα και λίγο βαμβάκι. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στο βαμβάκι και κάνετε κυκλικές κινήσεις στους φακούς για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Ξεπλύντε και επαναλάβετε αν χρειάζεται.

7. Σαπούνι και νερό

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, ένα διάλυμα με σαπούνι και νερό και ένα πανί με μικροΐνες μπορεί να κάνουν την διαφορά. Βάλτε και λίγη μαγειρική σόδα για καλύτερο αποτέλεσμα.

8. Κερί αυτοκινήτου

Τρίψτε λίγο από το κερί στους φακούς σας και καθαρίστε με ένα μαλακό πανί για να φύγουν οι επιφανειακές γρατσουνιές. Μπορεί να χρειαστεί να πλύνετε τα γυαλιά σας μετά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share