Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Είναι απαραίτητο, αλλά όχι για όλα: Αποφύγετε το μαλακτικό σε αυτά τα ρούχα!

Αυτός είναι ο λόγος

27 Ιουνίου 2022 23:47
Είναι απαραίτητο, αλλά όχι για όλα: Αποφύγετε το μαλακτικό σε αυτά τα ρούχα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαραίτητο για τα ρούχα μας εκτός από το απορρυπαντικό που διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα και το χρώμα τους είναι το μαλακτικό ρούχων που τα κάνει μαλακά και μυρωδάτα. Παράλληλα, δείτε τον εύκολο τρόπο για να απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων

Πόσοι από εσάς γνωρίζετε πως δε χρειάζονται όλα τα ρούχα μαλακτικό; Η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν χρειάζονται αλλά μερικά καταστρέφονται αν ποτέ χρησιμοποιήσετε μαλακτικό σε αυτά.

Συγκεκριμένα στις απορροφητικές πετσέτες του μπάνιου μας απαγορεύεται η χρήση μαλακτικού καθώς η σιλικόνη που περιέχει τις κάνει λιγότερο απορροφητικές.

μαλακτικό ρούχα πλυντήριο

Αποτέλεσμα να χαλάει και η χρήση της πετσέτας αλλά και η υφή της. Στην κατηγορία αυτή των πετσετών συγκαταλέγονται και οι πετσέτες θαλάσσης που κατά κόρον χρησιμοποιούμε τώρα το καλοκαίρι.

Εκτός από τις πετσέτες και στα αθλητικά ρούχα αλλά και στα υφάσματα με μικρο-ίνες απαγορεύεται η χρήση μαλακτικού.

Extra Tip

Χρησιμοποιήστε το μαλακτικό ρούχων στο σίδερο. Βάλτε 1 κ.γλ. μαλακτικό μέσα στο νερό που βάζετε μέσα στο σίδερό σας και τα ρούχα σας θα μοσχομυρίσουν.

Αν έχετε παρατηρήσει πως τα ρούχα που πλένετε με μαλακτικό δεν μυρίζουν όμορφα ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε μια καλή απολύμανση στο πλυντήριό σας. Δείτε πώς θα την κάνετε εδώ!

Πως να σώσετε τα μάλλινα που «μπήκαν» στο πλυντήριο

Πόσες φορές σας έχει τύχει να «μπει» τόσο πολύ ένα μάλλινο ρούχο σας στο πλύσιμο που μετά να μη σας κάνει; Παράλληλα, δείτε σε ποιά ρούχα πρέπει να αποφεύγετε το μαλακτικό

Μην απογοητεύεστε και φυσικά μην το πετάξετε ή το χαρίσετε αν δε δοκιμάσετε το εξής tip:

  • Πάρτε μια κατσαρόλα, γεμίστε τη με νερό, προσθέστε ένα καπάκι μαλακτικό ρούχων και αφήστε το να βράσει
  • Αφήστε το νερό να πάρει τρεις βράσεις, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει
  • Όταν κρυώσει, πάρτε μια λεκάνη, ρίξτε μέσα σε αυτή το μίγμα και τοποθετήστε μέσα το πουλόβερ. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά
  • Στύψτε το και κρεμάστε το από τις άκρες των ώμων, για να κρέμεται τεντωμένο
  • Όταν στεγνώσει μαζέψτε το και ξαναδοκιμάστε το

Θα παρατηρήσετε ότι το πουλόβερ θα έχει επανέλθει στις κανονικές του διαστάσεις! Πώς; Το μαλακτικό βοήθησε ώστε να ξεχειλωθούν οι ίνες του και όση ώρα το είχατε απλωμένο, τεντωνόταν από το βάρος του νερού κατά τη διάρκεια του στεγνώματος!

Τόσο απλά! Την επόμενη φορά θα ξέρετε τι να κάνετε!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share