Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η απόλυτη λύση βρέθηκε: Έπεσε χλωρίνη στα ρούχα σας; Έτσι θα την εξαφανίσετε!

Το τέλειο τρικ

27 Ιουνίου 2022 13:48
Η απόλυτη λύση βρέθηκε: Έπεσε χλωρίνη στα ρούχα σας; Έτσι θα την εξαφανίσετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χλωρίνη είναι σύμμαχος για καθαρό σπίτι χωρίς μικρόβια και σούπερ απολύμανση! Μην ξεχνάτε όμως οτι δεν πρέπει να καθαρίσετε ποτέ με χλωρίνη αυτά τα 5 πράγματα.

Τι γίνεται όμως αν πέσει μια σταγόνα πάνω στο αγαπημένο σου ρούχο;

Εμείς σου έχουμε τη λύση για να αφαιρέσεις τον λεκέ από χλωρίνη! Δες 2 απλούς τρόπους για να τα καταφέρεις:

ρουχα-χλωρινη

1.Μόλις πέσει χλωρίνη σε κάποιο ρούχο, σπεύσε να ρίξεις πάνω στο λεκέ αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος. Άφησε το να δράσει για 15-20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με νερό.

2. Άλλος ένας τρόπος να εμποδίσεις την… καταστροφική δράση της χλωρίνης, είναι να ρίξεις λευκό ξύδι μόλις γίνει η ζημιά. Άφησε το να δράσει και έπειτα πλύνε κανονικά το ρούχο σου.

Έπεσε κρασί στα ρούχα; 6+1 έξυπνοι τρόποι για να εξαφανίσεις τον επίμονο λεκέ

Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι ένας λεκές που μας φοβίζει. Μάλιστα, είναι βέβαιο πως τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας έχουμε έρθει αντιμέτωπο με αυτόν τον εκνευριστικό λεκέ, που μόλις τον είδαμε ήμασταν μάλλον σε φάση "πάει καταστράφηκε το ρούχο μου".

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να εξαφανίσουμε αποτελεσματικά τον λεκέ από κόκκινο κρασί. Παράλληλα, αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κλείσετε ένα μπουκάλι κρασί.

Λευκό κρασί

Η ανάμειξη λευκού με κόκκινο κρασί μπορεί να σου φαίνεται παράξενη, όμως πραγματικά αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική. Την στιγμή που θα χυθεί το κόκκινο κρασί στο χαλί ή το τραπεζομάντηλό σου αμέσως ρίξε πάνω στον λεκέ λίγο λευκό κρασί. Έπειτα άπλωσε ταμποναριστά ένα παχύ στρώμα μαγειρικής σόδας και άφησέ το να δράσει.

Το λευκό κρασί θα εξουδετερώσει το κόκκινο χρώμα και η σόδα θα απορροφήσει την υγρασία. Κατά διαστήματα πίεσε την πάστα και ενίσχυσε την ψεκάζοντας με νερό ώστε να εισχωρήσει και να αφαιρέσει τον λεκέ. Αφού βεβαιωθείς ότι η περιοχή καθάρισε, ξέπλυνε με λίγο σαπούνι και νερό και αφαίρεσε ό,τι υπολείμματα υπάρχουν. Την ίδια δουλειά με το λευκό κρασί μπορεί να κάνει και η βότκα που θα εξαφανίσει τον λεκέ χωρίς να αφήσει ίχνος μυρωδιάς!

ρουχα-κρασι

Ξύδι και σαπούνι

Το λευκό ξύδι κάνει θαύματα στην αντιμετώπιση λεκέδων από τα χαλιά και τα υφάσματα. Θα επαναφέρει το λευκό χρώμα των υφασμάτων αφού θα διώξει τις κόκκινες και μωβ αποχρώσεις που έχει αφήσει ο λεκές από κόκκινο κρασί. Αφού τοποθετήσεις το λευκό ξύδι, απευθείας καθάρισε την επιφάνεια με υγρό απορρυπαντικό ή σαπούνι. Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιήσεις ζεστό ή χλιαρό νερό. Το κρύο νερό θα φροντίσει να μην μείνουν στίγματα και σημάδια και ο λεκές θα εξαφανιστεί!

Αλάτι

Το κόλπο με το αλάτι προσφέρει μία προσωρινή λύση αλλά αρκετά αποτελεσματική. Μόλις γίνει λοιπόν η ζημιά και δημιουργηθεί ο λεκές από κόκκινο κρασί, με ένα καθαρό πανάκι ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας πίεσε ελαφρά επάνω στο σημείο. Ξεκίνα από την έξω μεριά και συνέχισε στο κέντρο για να αποφύγεις την εξάπλωσή του. Μετά κάλυψε όλη την επιφάνεια με αλάτι και άφησέ το επάνω στην λεκιασμένη περιοχή.

Μόλις στεγνώσει και φύγει το μεγαλύτερο μέρος, σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνεις τα υπολείμματα. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο ταλκ για την απορρόφηση της υγρασίας ή αναψυκτικό με ανθρακικό όπως η σόδα. Ο συνδυασμός με το αλάτι είναι αρκετά ισχυρός και θα κάνει θαύματα.

Γάλα

Αν θες ο λεκές από κόκκινο κρασί να αποτελέσει παρελθόν, τότε το γάλα θα γίνει σύμμαχός σου. Μπορεί να εφαρμοστεί κάλλιστα και σε λεκέ που έχει στεγνώσει. Βούτηξε το ύφασμα μέσα σε γάλα και άφησέ το να μουσκέψει για ώρες. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Στην συνέχεια σαπούνισε με ένα πράσινο σαπούνι ή σαμπουάν και κρύο νερό. Πραγματικά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Ούζο-τσίπουρο

Κι όμως! Το ούζο ή το τσίπουρο μπορούν να σε βοηθήσουν να διώξεις τον λεκέ από το κόκκινο κρασί. Ο τρόπος είναι όμοιος με τις προηγούμενες εφαρμογές, αφού ποτίσεις το ύφασμα και το αφήσεις να δράσει, το επόμενο βήμα είναι να το καθαρίσεις στο πλυντήριο όπως συνήθως. Είναι εγγυημένο πως θα δουλέψει!

Αφρός ξυρίσματος

Ψέκασε με τον αφρό ολόκληρη την περιοχή του λεκέ και άπλωσέ τον καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Η παχύρρευστη υφή του σε συνδυασμό με τα συστατικά του, θα αποτρέψουν τον λεκέ να “εγκατασταθεί” πάνω στο ύφασμα. Για να σιγουρευτείς ότι θα τον διώξεις εντελώς μπορείς να σαπουνίσεις με ζεστό νερό και λίγο υγρό απορρυπαντικό. Ο λεκές από κόκκινο κρασί θα εξαφανιστεί σίγουρα!

Αμμωνία

Σε ένα δοχείο βάλε ίσα μέρη υγρού σαπουνιού και αμμωνίας. Μπορείς είτε να τρίψεις απαλά και τοπικά με ένα πανάκι βουτηγμένο στο μείγμα ή να το φτιάξεις σε μορφή σπρέι. Ψεκάζοντας, οι φυσαλίδες θα δημιουργήσουν μία αντίδραση που θα “σηκώσει” τον λεκέ με τον ίδιο τρόπο που θα δράσει το ανθρακικό που αναφέραμε προηγουμένως.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share