Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι γιαγιάδες έφτιαχναν το τέλειο καθαριστικό: Tο μυστικό για να μοσχοβολάει πάντα το μπάνιο

Έτσι θα το φτιάξετε!

27 Ιουνίου 2022 13:11
Οι γιαγιάδες έφτιαχναν το τέλειο καθαριστικό: Tο μυστικό για να μοσχοβολάει πάντα το μπάνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο επιβάλλεται να υπάρχει αρωματικό για ευνόητους λόγους. Σήμερα λοιπόν, σας έχουμε τη συνταγή για να φτιάξετε ένα φυσικό αρωματικό μπάνιου χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα. Με την ευκαιρία, δείτε τα τρία υλικά που θα εξαφανίσουν τη σκουριά από τον νιπτήρα.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το πάμφθηνο υλικό που θα κάνει τον φούρνο σας να μοσχοβολάει στο πι και φι.

Τι θα χρειαστείτε

Για το συγκεκριμένο αρωματικό θα χρειαστείτε έλαιο δεντρολίβανου και λίγο βαμβάκι. Βάλτε μερικές σταγόνες ελαίου πάνω σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το μέσα στον κάδο των σκουπιδιών του μπάνιου. Κάθε φορά που θα βγάζετε την σακούλα των σκουπιδιών, το μπάνιο σας θα μοσχοβολάει δεντρολίβανο. Το έλαιο δεντρολίβανου μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας έλαιο μόνοι σας.

Υλικά

  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 1 φλ. αγνό έλαιο (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο κλπ).

Εκτέλεση

μπανιο-μυρωδια

  • Ξεκινήστε να φτιάχνετε το έλαιο βγάζοντας αρχικά τα φύλλα από τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και κομματιάζοντάς τα με ένα μαχαίρι σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια.
  • Στη συνέχεια γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και βάλτε το να ζεσταθεί.

Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε φύλλα δενδρολίβανου και έλαιο της επιλογής σας και κρατήστε το πάνω από το κατσαρολάκι (χωρίς να ακουμπάει το γυαλί στο νερό).

Όταν το έλαιο ζεσταθεί βγάλτε το από το μπολ και σουρώστε το.
Χρησιμοποιήστε το έλαιο δεντρολίβανου για μασάζ στα μαλλιά, για ενυδάτωση, για να διώξετε την κυτταρίτιδα αλλά και για να δώσετε φυσικό άρωμα στο μπάνιο σας.

Το απλό και γρήγορο κόλπο της γιαγιάς για το για το ξεβούλωμα των αποχετεύσεων

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Ξαφνικά, βλέπουμε την αποχέτευση να μην «τραβάει» και ο νιπτήρας, ο νεροχύτης ή η μπανιέρα αρχίσουν να γεμίζουν με νερό.

Και δεν είναι καθόλου ευχάριστο… Εκεί που θέλεις να τελειώσεις με τις αγγαρείες του σπιτιού ή να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου, βρίσκεσαι τελικά μέσα στα νερά.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες εύκολες και τις περισσότερες φορές πολύ αποτελεσματικές λύσεις για να γλυτώσετε τα χρήματα της επίσκεψης του υδραυλικού και τα ιδιαίτερα σκληρά και επικίνδυνα χημικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και μάθετε πώς να ξεπερνάτε αυτά τα προβλήματα με μερικές απλές συνταγές.

Μπορεί να έχετε ακούσει στο παρελθόν κάποιες από αυτές τις μεθόδους. Δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική! Αλλά καλό είναι να τις ξαναθυμηθούμε ή να μάθουμε κάτι που ίσως δεν ξέραμε.

Κάποιοι θεωρούν ότι οι παραδοσιακοί τρόποι δεν έχουν αποτέλεσμα. Κάνουν λάθος όμως. Έχουν. Και μάλιστα χωρίς να φθείρονται οι αποχετεύσεις, όπως όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα του εμπορίου.

Σας συνιστούμε επίσης να καθαρίζετε προληπτικά τις αποχετεύσεις και να χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα ανοξείδωτα φίλτρα στην είσοδο της υδρορροής.

Όσοι κατοικούν σε δικό τους σπίτι, καλό είναι να σκεφτούν και τη λύση του «σκουπιδοφάγου» στην κουζίνα. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού είναι απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε νοικοκυριό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share