Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Αυτό είναι το υλικό που κάνει το σιδέρωμα παιχνίδι!

Δώστε βάση!

24 Ιουνίου 2022 15:53
Αυτό είναι το υλικό που κάνει το σιδέρωμα παιχνίδι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι επιβεβαιωμένο πως οι περισσότερες νοικοκυρές απεχθάνονται το σιδέρωμα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Γι’ αυτό και εμείς σας έχουμε μια ιδέα ώστε να κάνετε το σιδέρωμα να διαρκεί πολύ λιγότερο.

Τι θα χρειαστείτε

Μόνο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και τη κανέλα που θα σας αλλάξει τη ζωή.

Τι πρέπει να κάνετε

Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο μήκος της σιδερώστρας σας και αφού αφαιρέσετε το πανί της σιδερώστρας, τυλίξτε με το αλουμινόχαρτο τη σιδερώστρα σας. Στη συνέχεια προσθέστε από πάνω το πανί και ξεκινήστε το σιδέρωμα.

Τι θα συμβεί

Επειδή το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα, τα ρούχα σας θα σιδερώνονται ταυτόχρονα και από τις 2 πλευρές χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι παραπάνω εσείς. Απλά σιδερώστε όλα τα ρούχα από τη μια πλευρά και ως δια μαγείας αυτά θα έχουν σιδερωθεί και από την άλλη πλευρά! Τέλειο; Δοκιμάστε το και πείτε μας τις εντυπώσεις σας…

Κάντε το σιδέρωμα αστεία υπόθεση με 1 υλικό

Αυτά είναι τα 9 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο σιδέρωμα - Έτσι θα τα αποφύγετε

Αν θέλετε να λέγεστε ειδικές και ειδικοί στο σιδέρωμα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και να αποφύγετε τα συχνά λάθη!

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε τα 6 μυστικά για να βγαίνουν ατσαλάκωτα τα ρούχα από το πλυντήριο.

Σιδέρωμα πολύ στεγνών υφασμάτων

Βάλτε το σίδερο σας να βγάζει πολύ ατμό. Αυτό υγραίνει και χαλαρώνει το ύφασμα έτσι ώστε όταν το σίδερο περνά πάνω από αυτό, το τσαλάκωμα να εξαφανίζεται. Χρησιμοποιήστε τη δυνατή λειτουργία του ατμού για να κάνετε το σιδέρωμα παιχνιδάκι.

Μην αφήνετε τα ευαίσθητα για το τέλος

Τα σίδερα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν από ότι να ζεσταθούν, έτσι ξεκινήστε με υφάσματα που χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία, όπως αυτά από πολυεστέρα και μετάξι. Στη συνέχεια, σιδερώστε τα βαμβακερά και λινά. Αν κάνετε το αντίστροφο, υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε τα υφάσματα

Κάντε εναλλαγές στη θερμότητα

Αν το ρούχο είναι κατασκευασμένο από ένα συνδυασμό, επιλέξτε τη ρύθμιση για πιο ευαίσθητα υφάσματα στο σίδερό σας. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ρούχο σας.

Αυτά είναι τα 9 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο σιδέρωμα - Έτσι θα τα αποφύγετε

Μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης

Τα σημερινά σίδερα μπορούν να χειριστούν το νερό της βρύσης καλύτερα από ό, τι παλαιότερα μοντέλα. Εκτός αν το νερό της περιοχής σας έχει πολλά άλατα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό. Για περιοχές με νερό βρύσης με πολλά άλατα, το ανακατεύουμε με 50/50 απεσταγμένο.

Δεν καθαρίζετε το σιδερό σας

Καθαρίστε την πλάκα του σιδήρου με μια πάστα μαγειρικής σόδας όταν το σιδερό σας είναι κρύο ή με μια πάστα που είναι κατάλληλη για το σίδερο σας.

Αποθηκεύετε το σίδερό σας ενώ έχει μέσα νερό

Να αδειάζετε πάντα τη δεξαμενή νερού από το σίδερό σας πριν το αποθηκεύσετε. Έτσι, θα αποφευχθεί η καταστροφή των εσωτερικών μερών και ο αποχρωματισμός της πλάκας.

Χρησιμοποιείτε τη λάθος σιδερώστρα

Οι καιροί έχουν αλλάξει και έχουν βγει πολλές νέες σιδερώστρες. Πλέον υπάρχουν και σιδερώστρες που γυρίζουν και από τις δύο πλευρές και μπορείτε να σιδερώσετε εύκολα ακόμη και ένα πουκάμισο κουμπωμένο.

Δεν χρησιμοποιείτε σίδερα με boiler

Για να κάνετε το σιδέρωμα παιχνιδάκι αυτό που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιείται σίδερα με boiler και όχι απλά. Τα σίδερα με boiler είναι εξαιρετικά γιατί παράγουν συνέχεια ατμό και δεν χρειάζεται να σταματήσετε στη μέση του σιδερώματος.

Σιδέρωμα υφασμάτων που έχουν όγκο, είναι βαριά

Για καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται μια φορητή συσκευή ατμού, πιάστε τα μεγάλα υφάσματα σιδερώστε τα, τραβώντας τα σιγά σιγά. Για βαρύτερα υφάσματα, που δεν περνάει ο ατμός και από τις 2 πλευρές, γυρίστε και το ύφασμα και από την άλλη πλευρά όταν θα το έχετε σιδερώσει για εκπληκτικά αποτελέσματα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share