Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Να γιατί πρέπει να καθαρίζετε το πατάκι του μπάνιου κάθε εβδομάδα

Το μυστικό για να βάλετε τέλος στη μούχλα

24 Ιουνίου 2022 13:31
Να γιατί πρέπει να καθαρίζετε το πατάκι του μπάνιου κάθε εβδομάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πατάκι μπάνιου μαζεύει πολλή υγρασία και γι'αυτό πρέπει να το καθαρίζετε σωστά. Πάνω σε αυτό αναπτύσσονται εκατοντάδες μικρόβια αλλά και μούχλα που είναι βλαβερή για την υγεία μας. Με την ευκαιρία, δείτε το κολπάκι με τη μαγειρική σόδα για να αποτρέψετε τη μούχλα στις πετσέτες.

Το πατάκι μπάνιου κρύβει πολλά μικρόβια μέσα στις ίνες του που είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η υγρασία που υπάρχει στο μπάνιο εγκλωβίζεται μέσα στις ίνες ειδικά μετά από ένα ντους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το πατάκι σας καθαρό και στεγνό;

 Να γιατί πρέπει να καθαρίζετε το πατάκι του μπάνιου κάθε εβδομάδα

  • Στεγνώστε το πατάκι μετά από κάθε ντους

Για να στεγνώσετε το πατάκι σας θα πρέπει να το αερίζετε μετά από κάθε ντους. Κρεμάστε το από μια κρεμάστρα με γάντζους και στη συνέχεια κρεμάστε την κρεμάστρα στη ράγα για την κουρτίνα του μπάνιου. Διαφορετικά μπορείτε να το απλώνετε και στη βεράντα για 1-2 ώρες έτσι ώστε να στεγνώσει εντελώς φυσικά.

  • Ανοίξτε τα παράθυρα μετά από κάθε ντους

Αν ανοίξετε τα παράθυρα μετά από κάθε ντους, θα γλιτώσετε την υπερβολική συσσώρευση υδρατμών στο μπάνιο. Έτσι το πατάκι σας θα στεγνώσει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

  • Πλύντε το πατάκι του μπάνιο κάθε εβδομάδα

Μπορεί να σας φαίνεται βαρετή διαδικασία αλλά είναι για το καλό σας. Πλύντε το πατάκι μια φορά την εβδομάδα για να διώξετε μικρόβια και μούχλα, ειδικά αν στο σπίτι έχετε μικρά παιδιά ή αν η οικογένεια αποτελείται από πολλά μέλη. Αν δεν υπάρχουν μικρά παιδιά και προσέχετε το πατάκι σας σε καθημερινή βάση, τότε μπορείτε να το πλένετε μια φορά τον μήνα. Επιλέξτε τον κατάλληλο τρόπο πλυσίματος με βάση την ετικέτα που έχει το πατάκι σας καθώς κάθε υλικό θέλει διαφορετικό τρόπο πλυσίματος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share