Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μυρμήγκια παρελθόν: Αυτό είναι το φυσικό εντομοαπωθητικό μα βάση τη κανέλα που θα τα διώξει από το σπίτι

Μόνο με 3 υλικά!

24 Ιουνίου 2022 13:09
Μυρμήγκια παρελθόν: Αυτό είναι το φυσικό εντομοαπωθητικό μα βάση τη κανέλα που θα τα διώξει από το σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μυρμήγκια είναι από τα πιο ακίνδυνα έντομα που κυκλοφορούν και μπορούν να εισβάλουν στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα ανακουφιστείτε από το τσίμπημα εντόμων με φυσικά υλικά.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα… φιλοξενούμε στο χώρο μας και να τα αφήνουμε να ζουν με το φαγητό της κουζίνας μας.

Η πρώτη λύση που έρχεται στο μυαλό όλων μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με έντομα, είναι να τα ψεκάσουμε με κοινά εντομοαπωθητικά του εμπορίου. Σίγουρα, η μέθοδος αυτή μπορεί να εξολοθρεύσει τα ζωύφια που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο χώρο.

Ωστόσο, δε λύνει μόνιμα το πρόβλημα και φυσικά, δεν είναι ωφέλιμη λύση για τη δική μας υγεία.

Χρειάζονται δραστικά μέτρα για να γλιτώσετε από τα μυρμήγκια μια και καλή. Τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνουν απλά την εξόντωση τους, αλλά και μια σειρά από ενέργειες που θα τα εμποδίσουν να επιστρέψουν.

Μυρμήγκια παρελθόν: Αυτό είναι το φυσικό εντομοαπωθητικό που θα τα διώξει από το σπίτι

Νομίζαμε ότι τα «τραβάει» η ζάχαρη - Ο μοναδικός συνδυασμός με μαγειρική σόδα που διώχνει τα μυρμήγκια

Μοναδικό είναι το αποτέλεσμα, αν προσπαθήσετε να βάλετε μαγειρική σόδα και ζάχαρη, εφόσον θελήσετε να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο δραστικά καθαριστικά που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου. Μπορείς να την προμηθευτείς πολύ εύκολα ακόμα και από το mini market της γειτονιάς. Τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά μαγικά και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα υπόλοιπα καθαριστικά του εμπορίου. Για να καταλάβεις καλύτερα το πόσο δραστική είναι, θα σου παρουσιάσουμε μερικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας, πέρα φυσικά από το μαγείρεμα, όπως για να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας.

Πρόκειται για ένα εντελώς φυσικό υλικό, το οποίο αξίζει να το δοκιμάσεις προκειμένου να απαλλαχτείς από τα χημικά. Συγχρόνως θα σε γλιτώσει από περιττά έξοδα, μιας και το κόστος της μαγειρικής σόδας είναι πολύ χαμηλό. Η εφαρμογή της μπορεί να γίνει σε πολλά σημεία του σπιτιού με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι χαρακτηρίζεται ως ένα ήπιο καθαριστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μάρμαρα χωρίς να υπάρξει καμία αλλοίωση στο υλικό.

Στην εξόντωση μυρμηγκιών, για παράδειγμα, εάν έχεις πρόβλημα από εισβολή μυρμηγκιών στο σπίτι σου πασπάλισε ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει. Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου.

Έβαλε ελαιόλαδο μαζί με μαγειρική σόδα σε ένα μπολ - Ο λόγος; Φανταστικός

Βάλτε μαγειρική σόδα και ελαιόλαδο σε μπολ και ανακατέψτε τα! Με αυτό το μείγμα θα ηρεμήσετε από κάτι που σας "βασανίζει" καθημερινά. Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει το απόλυτο κόλπο. Συγκεκριμένα, όλοι οι γονείς έχουν θέματα με την καθαριότητα και ψάχνουν απελπισμένα για λύσεις, είτε για ζωγραφισμένους τοίχους, είτε για λερωμένα χαλιά, είτε για αυτοκόλλητα κολλημένα στο ψυγείο.

Και μη γκρινιάζετε που δε μπορείτε να το καθαρίσετε και να τα βγάλετε, γιατί το ίδιο κάνατε κι εσείς, όταν ήσασταν μικροί. Εμείς λοιπόν, σας λέμε πως μπορείτε να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα από το ψυγείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά, χρησιμοποιώντας δύο υλικά που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

  • Σε ένα μπολάκι βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο ελαιόλαδο.
  • Ανακατέψετε τα μέχρι να γίνουν ένα.
  • Με ένα πινελάκι απλώστε το μείγμα στην περιοχή του ψυγείου όπου είναι κολλημένα τα αυτοκόλλητα και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια θα δείτε πως τα αυτοκόλλητα θα ξεκολλήσουν με μεγάλη ευκολία κι εσείς απλά θα έχετε χρειαστεί λιγότερο από 10’ για να το κάνετε.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share