Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

«Εγγύηση» η γιαγιά στην κουζίνα - Αστραφτερή κεραμική εστία με ένα μόνο υλικό!

Το μεγάλο μυστικό

23 Ιουνίου 2022 19:36
«Εγγύηση» η γιαγιά στην κουζίνα - Αστραφτερή κεραμική εστία με ένα μόνο υλικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία, όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας, που έμαθαν από τις δικές τους γιαγιάδες. Το αποτελεσματικό κόλπο που κρατά από τη δεκαετία του 30' και αποτελεί εγγύηση για κάθε νοικοκυριό.

Παράλληλα, δείτε το απόλυτο μυστικό για να καθαρίσετε τα μάτια της κεραμικής εστίας με μαγειρική σόδα και ξύδι

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κεραμική εστία με μαγειρική σόδα.

Γρατζουνιές στα πιάτα: Το πάμφθηνο φυσικό υλικό που τις «εξαφανίζει»

πιατα-γρατζουνιεσ

Για να είναι ευπαρουσίαστα τα πιάτα σου, δεν αρκεί να τα προστατεύεις μόνο από τα ραγίσματα, πρέπει να κάνεις κάτι και για τις ενοχλητικές γρατζουνιές στην επιφάνεια τους. Για να τις αφαιρέσεις χρειάζεσαι ένα υλικό που πιθανότατα έχεις ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Ο λόγος για το κρεμόριο (ή όξινο τρυγικό κάλιο), τη λευκή, άοσμη σκόνη με ουδέτερη γεύση που προστίθεται σε συσκευασμένα τρόφιμα, ζαχαρώδη και έτοιμα μίγματα ζαχαροπλαστικής, ενώ στην οικιακή κουζίνα το χρησιμοποιούμε σε μίγματα που περιέχουν αέρα, όπως η μαρέγκα, για να σταθεροποιηθεί ο όγκος τους. Στην περίπτωση των πιάτων δε, το κρεμόριο μπορεί να λειτουργήσει ως σούπερ καθαριστικό, για να απομακρύνεις εύκολα και γρήγορα γρατζουνιές από την επιφάνεια τους.

Διαδικασία

Θα χρειαστείς απλά κρεμόριο, νερό και ένα σφουγκάρι. Πάνω σε καθαρό και στεγνό πιάτο πασπαλίζεις κρεμόριο. Ρίχνεις λίγο νερό για να δημιουργήσεις μία πάστα. Με το σφουγγάρι και με κυκλικές κινήσεις τρίβεις την πάστα από κρεμόριο πάνω στο πιάτο, μέχρι να εξαφανιστούν τα σημάδια. Όταν καθαρίσουν τα ξεπλένεις καλά με νερό, τα στεγνώνεις και έτοιμα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share