Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Τρόμος στο σπίτι τέλος: 3 φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσεις τις κατσαρίδες!

Και πολύ αποτελεσματικοί!

23 Ιουνίου 2022 17:56
Τρόμος στο σπίτι τέλος: 3 φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσεις τις κατσαρίδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κατσαρίδες αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά ζωύφια που μπορείς να βρεις στο σπίτι. Πολλοί τα φοβούνται, ενώ οι περισσότεροι αηδιάζουν μόνο με την όψη τους. Αλλά το κυριότερο είναι πως αν δεν κάνεις κάτι για να απαλλαγείς από την παρουσία τους, μπορούν να πολλαπλασιαστούν με αρκετά μεγάλη ταχύτητα.

Δείτε επίσης: Το μυστικό για να διώξετε μακριά τα μυρμήγκια και τις κατσαρίδες βρίσκεται στο... ψυγείο σας!

Προτιμούν το ζεστό περιβάλλον, την υγρασία αλλά και κάποια υπολείμματα τροφών που έχετε ξεχάσει στην κουζίνα ή στο σαλόνι. Υπάρχουν πολλά χημικά φάρμακα για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες, αλλά συγχρόνως υπάρχουν και φυσικοί αποτελεσματικοί τρόποι.

3 από αυτούς είναι:

Φύλλα δάφνης

Ρίξτε μερικά φύλλα δάφνης σε μισό λίτρο νερό, το οποίο έχετε βράσει. Αφού αφαιρέσετε τα φύλλα, ρίξτε το νερό στον κουβά του σφουγγαρίσματος και προσθέστε το απορρυπαντικό. Τέλος σφουγγαρίστε με το μείγμα το σπίτι σας.

κατσαριδεσ-σπιτι

Φλούδα λεμονιού ή χυμό λεμονιού

Ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στα απορρυπαντικά του σπιτιού. Η αντιβακτηριδιακή του δράση μπορεί να διώξει τις κατσαρίδες. Ψεκάστε με 100% φυσικό χυμό λεμονιού όλα τα σημεία που μπορούν να βρεθούν οι κατσαρίδες. Μπορείτε επίσης να κόψετε φλούδες λεμονιού και να τις τοποθετήσετε σε σημεία του σπιτιού.

Ένας ακόμα τρόπος είναι να συνδυάστε χυμό λεμονιού με νερό (ο χυμός να είναι περισσότερος) και να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες που κατοικούν οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά θα της απωθήσει.

Μαγειρική σόδα

Πρέπει να ξέρετε περίπου που κρύβονται οι κατσαρίδες. Ρίξτε μαγειρική σόδα σε ύποπτες περιοχές του σπιτιού. Η κατσαρίδα θα την δει ως τροφή. Μετά από λίγο καιρό θα αναμειχθεί με τα οξέα του στομαχιού της, κάτι που δεν αντέχει ο οργανισμός της. Μερικοί αναμειγνύουν την μαγειρική σόδα με ζάχαρη, για καλύτερο δόλωμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share