Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δε θα ξαναχρειαστεί υδραυλικός: Τα κόλπα για να καθαρίσετε μόνοι σας σωστά τα σιφώνια σε μπανιέρα και νεροχύτες

Αυτά είναι τα καλύτερα tips

22 Ιουνίου 2022 13:17
Δε θα ξαναχρειαστεί υδραυλικός: Τα κόλπα για να καθαρίσετε μόνοι σας σωστά τα σιφώνια σε μπανιέρα και νεροχύτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σιφώνια μπορεί να χρειάζονται τακτικά ξεβούλωμα ειδικά άμα δεν καθαρίζονται μετά από την χρήση της μπανιέρας. Συνήθως βουλώνουν γιατί πέφτουν μικροπράγματα και κυρίως γιατί πέφτουν τρίχες.

Δείτε επίσης: Υπολείμματα από σκουριά στη μπανιέρα; Ξεφορτωθείτε τα με αυτόν τον απλό τρόπο!

Το νερό δεν φεύγει και η μπανιέρα μετατρέπεται σε μια μικρή λίμνη ενώ με αλχημείες προσπαθείς να την ξεβουλώσεις. Πολλές φορές επιλέγεις ισχυρά χημικά για το μπάνιο. Αυτά όμως δεν είναι η καλύτερη λύση μιας και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσουν εγκαύματα αλλά και να καταστρέψουν τους σωλήνες. Και όμως υπάρχει και άλλος τρόπος. Με απλά υλικά που βρίσκονται στο σπίτι μας μπορεί η μπανιέρα να γίνει και πάλι σαν καινούργια.

Τα κόλπα για να ξεβουλώσετε τα σιφώνια

σιφωνι-μπανιερα

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι κατσαβίδι, ψαλίδι, ξύδι, μαγειρική σόδα, πετσέτα και πλαστικά δεματικά καλωδίων. Αφού λοιπόν τα συγκεντρώσεις, προχωράς ως εξής:

– Αφαιρείς τη σχάρα από το σιφόνι με το κατσαβίδι.

-Αφού φορέσεις γάντια αφαιρείς όλη τη βρωμιά που έχει μαζευτεί στο πάνω μέρος.

– Με το ψαλίδι κάνεις εγκοπές στο πλαστικό καλώδιο και το βάζεις μέσα στο σιφόνι, ώστε να μαζευτούν όλες οι τρίχες που έχουν μείνει μέσα. Το τραβάς έξω, το καθαρίζεις κι επαναλαμβάνεις μέχρι να καθαρίσει εντελώς.

– Ρίχνεις μέσα στο σιφόνι μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή κούπα ξύδι και καλύπτεις με μία βρεγμένη πετσέτα για 10 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείς την πετσέτα και ρίχνεις βραστό νερό.

Αυτό ήταν τα σιφόνια είναι και πάλι καθαρά! Με την απαραίτητη προσοχή και με τον συχνό καθαρισμό θα αποφεύγεις τέτοιου είδους πρακτικές.

Καθαρίστε το μπάνιο σας από τη μούχλα με τον πιο απίθανο τρόπο!

Από τους πιο μισητούς αντιπάλους για το μπάνιο σας, η μούχλα, καθώς διεισδύει παντού και κάνει το καθάρισμά της εξαιρετικά δύσκολο. Εσείς γνωρίζατε ότι κρύβεται τοξική μούχλα στο πλυντήριο;

Να, όμως, ένας τρόπος για να απαλλαγείτε οριστικά από αυτή... Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ψεκάσετε καλά τα σημεία που έχουν πιάσει μούχλα με χλωρίνη και να ακολουθήσετε τα βήματα που θα δείτε στο βίντεο.

Μούχλα στο σπίτι σας; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η μούχλα είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας υγρασίας σε έναν χώρο, η οποία συμπυκνώνεται…στα κρύα σημεία των επιφανειών. Σας έχουμε tips για να την αντιμετωπίσετε! Πως να απαλλαγείτε απο την υγρασία του σπιτιού σας!

Ακριβώς όπως συμβαίνει στο καπάκι της κατσαρόλας όταν μαγειρεύουμε, οι υδρατμοί συμπυκνώνονται στο εσωτερικό του σπιτιού μας σε συγκεκριμένα σημεία, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Εάν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα και των τοίχων στο εσωτερικό του σπιτιού μας είναι μεγάλη, σε συνδυασμό με αυξημένη σχετική υγρασία, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών. Οι υγρές επιφάνειες που δημιουργούνται από τα συμπυκνώματα είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί ο μύκητας και η μούχλα.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως όταν υπάρχει υγρασία συμπύκνωσης και μούχλα, δεν υπάρχει απαραίτητα και είσοδος νερού στο κτίριο. Το πρόβλημα είναι καθαρά εσωτερικό και επιφανειακό.

Παρόλο που η υγρασία συμπύκνωσης είναι ένα ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο στις κατοικίες, είναι σχετικά εύκολο να αντιμετωπιστεί, εφόσον οι ενέργειές μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως προαναφέραμε οι παράγοντες που δημιουργούν τη μούχλα είναι τρεις.

1. Υγρασία της ατμόσφαιρας
2. Θερμοκρασία της ατμόσφαιρας
3. Θερμοκρασία του τοίχου

Θα πρέπει, λοιπόν, να επηρεάσουμε τους παράγοντες αυτούς που συντελούν περισσότερο στη δημιουργία της μούχλας στο δικό μας κτίριο. Κάποιες φορές η καλύτερη λύση είναι η θερμομόνωση (αύξηση θερμοκρασίας τοίχου), άλλες φορές αρκεί ο σωστός αερισμός (μείωση υγρασίας της ατμόσφαιρας)

Είναι συνεπώς, απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια επιστημονική διάγνωση υγρασίας, με τα κατάλληλα εργαλεία, έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, η μούχλα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους ενοίκους του κτιρίου και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό αισθητικό πρόβλημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share