Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022

Έξυπνα Tips για να καλύψετε τις γρατζουνιές από τις ξύλινες επιφάνειες - Το σωτήριο κόλπο με ξύδι που θα σας σώσει

Αποτελεσματικό tip!

21 Ιουνίου 2022 18:59
Έξυπνα Tips για να καλύψετε τις γρατζουνιές από τις ξύλινες επιφάνειες - Το σωτήριο κόλπο με ξύδι που θα σας σώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι όμως ένα αναπάντεχο υλικό σώζει τα ξύλινα έπιπλα βάζοντας τέλος στις γρατζουνιές και τα γδαρσίματα που καταστρέφουν την όψη του. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να κάνετε τις ξύλινες επιφάνειες να γυαλίζουν. Είτε από απροσεξία είτε από υπερβολική χρήση, το «κακό» έγινε και το ξύλινο τραπέζι σας πλέον φέρει... σημάδια χρήσης.

Προτού καλύψετε την πρώην υπέροχη ξύλινη όψη του με ένα τραπεζομάντιλο ή αποφασίσετε να περάσετε την πόρτα του μαραγκού, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από την κουζίνα σας και να ψάξετε τα ντουλάπια σας για ξηρούς καρπούς και, συγκεκριμένα, καρύδια Βραζιλίας ή πεκάν.

Στη συνέχεια, σπάστε τον ξηρό καρπό στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα του. Με αυτήν, τρίψετε απαλά τυχόν σημάδια και γρατζουνιές. Πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτή η λύση έχει αποτέλεσμα; Τα έλαια που περιέχει το καρύδι εισχωρούν βαθιά στο ξύλο και εξομαλύνουν τις αλλοιώσεις που εμφανίζει η επιφάνειά του.

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας εμφανίζουν έλλειψη σε ξηρούς καρπούς, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το εναλλακτικό τρικ για να σώσετε τα «λαβωμένα» ξύλινα έπιπλα:

  • ανακατέψτε 1/4 φλ. ξίδι και 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • βουτήξτε σε αυτό ένα καθαρό πανί και τρίψτε τα σημεία που εμφανίζουν γρατζουνιές για να τις εξαφανίσετε στο πι και φι.

Έξυπνα Tips για να καλύψετε τις γρατζουνιές από τις ξύλινες επιφάνειες - Το σωτήριο κόλπο με ξύδι που θα σας σώσει

Το θαυματουργό καθαριστικό κουζίνας με ξύδι και άλλα 4 υλικά που φτιάχνεται στο πι και φι

Το μαγείρεμα είναι μια «βρώμικη» δουλειά που αφήνει πολλές φορές όλους τους πάγκους -ή ακόμα και το πάτωμα- της κουζίνας λερωμένους. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεστε ένα δυνατό και εύκολο καθαριστικό που θα σας βγάζει ανά πάσα στιγμή από τη δύσκολη θέση. Με την ευκαιρία, δείτε το σωτήριο κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε γρατζουνιές σε ξύλινες επιφάνειες.

Δείτε, λοιπόν, πώς θα φτιάξετε μόνοι σας το πιο εύκολο καθαριστικό για την κουζίνα σας.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. λευκό ξίδι
  • 1 φλ. νερό
  • 3 σταγόνες τεϊέλαιο
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
  • 1 μπουκάλι με αντλία σπρέι

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε ανακατεύοντας το ξίδι με το νερό μέσα στο μπουκάλι. Προσθέστε και τα αιθέρια έλαια.
  • Ανακινήστε το μπουκάλι έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • Ψεκάστε όπου χρειάζεται και σκουπίστε με λίγο χαρτί κουζίνας. Θα δείτε αμέσως τις επιφάνειές σας να λάμπουν και την κουζίνα σας να μοσχοβολάει.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share