Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τηγανίζετε και δεν ξέρετε που να ρίξετε το λάδι; Αυτή είναι η λύση!

Εύκολα και χωρίς κόπο θα το ξεφορτωθείτε!

21 Ιουνίου 2022 11:43
Τηγανίζετε και δεν ξέρετε που να ρίξετε το λάδι; Αυτή είναι η λύση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε τηγανίζετε συχνά στο σπίτι σας, είτε το κάνετε μία στο τόσο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φαγητού υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο έχει να κάνει με το λάδι που έχει μείνει στα σκεύη και που θα το ρίξετε.

Δείτε επίσης: Ο τρόπος για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους με το θαυματουργό ελαιόλαδο

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη επιλογή πολλών ανθρώπων είναι να το ρίξουν στον νεροχύτη, ωστόσο, αυτή η τακτική είναι λανθασμένη. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρο νερού, ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες ενός σπιτιού για 14 χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, η καλύτερη λύση είναι να πάρετε το λάδι και να το ρίξετε σε πλαστικό μπουκάλι, είτε νερού, είτε αναψυκτικού, να το κλείσετε καλά και να το ρίξετε στα σκουπίδια.

Νηστεία: Γιατί οι ελιές είναι νηστίσιμες ενώ το ελαιόλαδο όχι

τηγανισμα-λαδι

Μία από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές της παράδοσής μας είναι πώς γίνεται οι ελιές να είναι νηστίσιμες, ενώ το ελαιόλαδο όχι. Κι όμως υπάρχει απάντηση!

Δείτε επίσης: Αφήνετε το ελαιόλαδο δίπλα στον φούρνο; Σταματήστε αμέσως!

Φαίνεται πως η αιτία είναι πάρα πολύ παλιά κι έχει να κάνει με τον τρόπο αποθήκευσης του ελαιόλαδου τα παλιά χρόνια. Κατά τα παρελθόντα έτη, που δεν υπήρχαν τενεκέδες, συνήθιζαν να αποθηκεύουν το λάδι σε ασκούς από δέρμα ζώων. Πίστευαν πως η επαφή του λαδιού με το δέρμα του ζώου το έκανε αυτόματα μη νηστίσιμο και άρα ακατάλληλο προς βρώση κατά τη διάρκεια των πιο αυστηρών ημερών της νηστείας, ειδικά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο παραδοσιακός τρόπος αποθήκευσης του λαδιού μέσα σε ασκιά έχει εκλείψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και το σύγχρονο λάδι είναι ένα αμιγώς φυτικό προϊόν όμως οι παραδόσεις που έχουμε κληρονομήσει από γενιά σε γενιά δεν γνωρίζουν από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share