Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πήρε ένα λεμόνι και 1 ακόμη υλικό και άρχισε να τρίβει τον φούρνο - Την επόμενη ημέρα αυτό που είδε δεν το πίστευε

Πανέξυπνο κόλπο!

20 Ιουνίου 2022 13:39
Πήρε ένα λεμόνι και 1 ακόμη υλικό και άρχισε να τρίβει τον φούρνο - Την επόμενη ημέρα αυτό που είδε δεν το πίστευε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι υψίστης σημασίας σε ένα νοικοκυριό. Όταν ένας φούρνος είναι καθαρός, είναι σίγουρο ότι το φαγητό που θα σερβίρετε στην οικογένειά σας θα είναι άκρως υγιεινό. Ένας βρώμικος φούρνος βλέπετε, επηρεάζει πολύ την ποιότητα και τη γεύση των φαγητών που ψήνουμε σε αυτόν. Πως όμως μπορούμε να καθαρίσουμε τον φούρνο με ένα με λεμόνι; Με την ευκαιρία, δείτε πως το λεμόνι θα βάλει τέλος στη μούχλα.

Επίσης, είναι αντιαισθητικό για τους καλεσμένους σας, να έρχονται σπίτι και να βλέπουν έναν βρώμικο φούρνο. Η εικόνα αυτή, μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο την κατά τα άλλα περιποιημένη κουζίνα σας. Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα που υπόσχονται καθαρούς φούρνους.

Παρόλα αυτά, τα προϊόντα αυτά είναι τις περισσότερες φορές ακριβά. Δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν γιατί έχουν πιο σημαντικά έξοδα μέσα στο μήνα. Εκτός αυτού, γιατί να επιλέξεις ένα προϊόν, το οποίο είναι γεμάτο χημικά, την ίδια στιγμή που με ένα απλό λεμόνι, έχεις τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα;

Πήρε ένα λεμόνι και 1 ακόμη υλικό και άρχισε να τρίβει τον φούρνο - Την επόμενη ημέρα αυτό που είδε δεν το πίστευε

Όσον αφορά τους λεκέδες και τις άσχημες οσμές του φούρνου, το λεμόνι είναι το θαυματουργό υλικό που θα σας σώσει. Η αντιμικροβιακή του δράση είναι δεδομένη, διότι το λεμόνι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Κόβετε λοιπόν ένα λεμόνι στα δυο.

Ξεκινάτε με τα κομμάτια λεμονιού, να περνάτε όλη την επιφάνεια του φούρνου, τρίβοντας ελαφρώς. Θα πρέπει να είστε σίγουροι, ότι αφήνετε και λίγο χυμό λεμονιού στα σημεία. Στη συνέχεια, προσθέτετε μαγειρική σόδα στις λεμονόκουπες και τις τοποθετείτε στον φούρνο.

Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε τις λεμονόκουπες να δράσουν για μια ολόκληρη μέρα. Η μαγειρική σόδα, έχει την τάση να απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Το επόμενο πρωί, καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου με ένα καθαρό βρεγμένο πανί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο ξίδι, για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όσων αφορά τις δυσάρεστες οσμές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share