Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συντήρηση πλυντηρίου: 3 αλάνθαστα βήματα για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο

Αυτά τα λάθη πρέπει να αποφύγετε άμεσα!

16 Ιουνίου 2022 10:42
Συντήρηση πλυντηρίου: 3 αλάνθαστα βήματα για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάποια πλυντήρια χαλάνε πολύ εύκολα ενώ κάποια άλλα αντέχουν περισσότερο. Τι φταίει; Είναι μόνο θέμα εταιρίας και ποιότητας ή ευθυνόμαστε και εμείς για το χρόνο ζωής τους; Βρήκαμε όλα εκείνα τα λάθη που κάνετε όταν πλένετε ρούχα στο πλυντήριο και σας δίνουμε 3 συμβουλές για να το συντηρείτε σωστά. Με την ευκαιρία, δείτε το έξυπνο κολπάκι για να βγαίνουν τα ρούχα σαν σιδερωμένα.

  • Βάλτε μερικές έξτρα πλύσεις συντήρησης

Αυτό το trick είναι απαραίτητο προκειμένου να συντηρείτε το πλυντήριό σας καθαρό για περισσότερο καιρό. Βάλτε 2-3 φορές το χρόνο ένα πλυντήριο χωρίς ρούχα. Ρυθμίστε το σε ζεστή πλύση με απορρυπαντικό και αφήστε το να λειτουργήσει μόνο του για να καθαριστούν οι σωλήνες και να φύγουν τα άλατα και η βρωμιά.

 Συντήρηση πλυντηρίου: 3 αλάνθαστα βήματα για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο

  • Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο

Ένα κλασικό λάθος που κάνουν πολλές νοικοκυρές είναι να υπερφορτώνουν το πλυντήριό τους με ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο πλυσίματος, δεν χαλάτε μόνο τα ρούχα σας αλλά καταστρέφετε και το πλυντήριό σας. Φροντίστε κάθε πλύση να είναι μισογεμάτη ώστε να πλένονται καλύτερα τα ρούχα, να συντηρείται το πλυντήριο για περισσότερο καιρό και να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας για να δείτε πώς θα κάνετε γρήγορες και οικονομικές πλύσεις.

  • Μην ανακατεύετε απορρυπαντικό και μαλακτικό

Το μαλακτικό πρέπει να μπαίνει στη σωστή θέση του πλυντηρίου και να μην ανακατεύεται με το απορρυπαντικό. Αν το ανακατέψετε θα δείτε πως δε θα διαλυθεί και θα δημιουργήσει γκρι λεκέδες στο πλυντήριο. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του εγχειριδίου σας ώστε να έχετε το πλυντήριό σας συντηρημένο σαν καινούριο για μεγαλύτερο διάστημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share